Sp.a-Kamerlid Kris Verduyckt.
Volledig scherm
Sp.a-Kamerlid Kris Verduyckt. © Photo News

Sp.a wil wettelijk verbod als leveranciers slapende contracten niet beëindigen

Indien de energiebedrijven zelf geen einde maken aan de zogenaamde slapende contracten, dan moet er een wettelijk verbod komen. Dat voorstel van sp.a ligt in de bevoegde Kamercommissie op tafel.

6 reacties

 • Yolande MARIS

  4 dagen geleden
  Als ik besluit om mijn contract te laten zoals het is dan is dat mijn zaak en niet die van een of andere politieker .Bemoeial.
 • ingrid grieten

  1 week geleden
  Dit probleem is al tien jaar oud en zal nog zeker tien jaar blijven duren. Vergeet niet dat de opbrengsten voor de staatskas zijn en daar hebben ze altijd al een chronisch tekort gehad.
 • Hilde Peeters

  1 week geleden
  Ik vind dit geen slecht idee zelf snap ik al die lijstjes met providers al niet en met mij vele. Zeker met namen die een paar jaar geleden niet bestonden weet ik het allemaal niet zo goed. Hoe en wat je moet vergelijken.
 • eduard gerckens

  2 weken geleden
  Waar bemoeit de overheid zich mee? Tussenkomen in een economische zaak, lijkt meer en meer op communisme.
 • Patrick Kelchtermans

  2 weken geleden
  EIndelijk! Veel mensen zijn helemaal niet zo vlot met online tarieven, formules en leveranciers vergelijken. Zij belanden automatisch op het hoogste tarief, beseffen het niet of weten niet hoe ze moeten veranderen en blijven daarna vele jaren veel te veel betalen. Ik snap sowieso niet waarom er zo'n grote prijsverschillen zijn, zelfs bij dezelfde leverancier. Dit is eigenlijk gewoon oplichterij, want stroom is stroom en gas is gas, een kwaliteitsverschil is er niet.
 1. ACV vertrouwt Nederlandse kandidaat-overnemer e5 mode niet: “Geen zin om het verhaal van Mega World nog eens dunnetjes over te doen”

  ACV vertrouwt Nederland­se kandidaat-overnemer e5 mode niet: “Geen zin om het verhaal van Mega World nog eens dunnetjes over te doen”

  Vijf kandidaat-overnemers hebben zich gemeld voor modewinkelketen e5 mode, die tot eind januari bescherming tegen schuldeisers heeft. Een van die kandidaat-overnemers is de omstreden Nederlander Lex H., die een verleden van faillissementen met zich meedraagt en nu alles uit de kast zou halen om e5 mode in handen te krijgen. Dat is vernomen bij vakbond ACV Puls. “We hebben nochtans absoluut geen zin om het verhaal van Mega World nog eens dunnetjes over te doen”, zegt vakbondsman Sven De Scheemaeker (ACV Puls).
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"

Geld