VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Solden uitgesteld naar 1 augustus door coronacrisis

De soldenperiode zal dit jaar ingaan op 1 augustus en de sperperiode zal de maand voordien van kracht zijn. Minister van Economie Nathalie Muylle (CD&V) en haar collega van Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) trekken daarvoor spoedig naar de ministerraad met volmachten-kb. Dat kondigen ze vandaag aan in een mededeling.

27 reacties

 • Dirk Vregels

  2 jaar geleden
  De slimmere consument gaat de grens over of koopt bij een buitenlandse website. Dus die soldendatum is enkel voor de kruimeltjes op te ruimen.
 • Jan Baroen

  2 jaar geleden
  Laat iedere onderneming vrij om te solderen wanneer zij dat zelf willen. Sommige bedrijven hebben nu echt liquide middelen nodig om te overleven en verkopen aan de prijs die ze zelf willen, zolang er maar geen verlies is. De overheid moet zich daar eigenlijk niet mee moeien.
 • Denise Smeesters

  2 jaar geleden
  En de koppelverkoop is ook niets alles : gemakkelijker voor een gezin dan voor een alleenstaande !
 • Ronny Biesen

  2 jaar geleden
  Nog zo een soap die elk jaar terugkeert in Belgie. En nu ook weer bij corona. Hoe moeilijk is het om je als regering niet te moeien met wat je niet aangaat. Vrijheid is een mooi woord, maar in Belgie onbekend. Vrijheid in Belgie is bemoeien. Het liefste wat ze hier doen. Afschaffen sperperiode.
 • Bert De Bruin

  2 jaar geleden
  De soldenprijzen hier zijn gelijk aan de normale prijzen over de grens dus als je toch al daar bent voor je huishoudelijke aankopen dan koop je daar ook de rest.

Geld