Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Sluipverbruik: hoeveel kost het je en hoe kan je het vermijden?

EnergieWe staan er nauwelijks bij stil, maar overal in huis bevindt zich elektronica die een hele dag stroom verbruikt, ook wanneer de toestellen eigenlijk niet werken. Maar wat kost ons dat en hoe kunnen we sluipverbruik vermijden?

30 reacties

 • mathieu optRoodt

  2 jaar geleden
  ik verbruikte in 2018 voor 330euro aan stroom, doch mijn eind faktuur komt op 950euro, das 620euro voor taksen ,dirtibutie, aansluiting enz enz, laat me dan maar 64euro betalen voor sluimerverbruikers,das teminst nog goedkoper als de taksen,
 • j hendrickx

  2 jaar geleden
  En het sluipverbruik van de verhoogde BTW werd niet vermeld ?
 • Patrick Verbelen

  2 jaar geleden
  Je moest een weten wat die windmolens ons kosten, die dingen worden ook gesubsidieerd door de staat (wij dus) en de kosten kunnen ze nog aftrekken van hun belasting. En wat doen ze dan als er veel geproduceerd wordt, de stroom weggeven. Kort samen gevat subsidies voor ondingen die electriciteit opwekken die wordt weggegeven.
 • Carl Parker

  2 jaar geleden
  peter colson en Mr Roman: klopt helemaal, was iets meer dan anderhalf jaar actief. Zo zie je maar hoe ze de bevolking bij hun neus nemen, en de mensen lopen er in, ongelooflijk.
 • Carl Parker

  2 jaar geleden
  En als we minder verbruiken gaat de prijs omhoog dus wat is de beweegreden van dit artikel?
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.

Geld