rv
Volledig scherm
© rv

Slimme meter: toch (nog) niet zo slim

EnergieDe Vlaamse overheid omschrijft de digitale elektriciteits- en aardgasmeter graag als een slimme meter. Maar is die nieuwste generatie meters wel zo slim? 

63 reacties

 • Rene Van houdt

  3 jaar geleden
  De kleine man / zonnepaneel bezitter is te slim geworden en heeft de grote beheerders bij de neus genomen om hun eigen opbrengst die ze zelf betaald hebben op te gebruiken en daar begint het schoentje echt te wringen voor de heren netbeheerders, ze zien hun winsten smelten en dan zijn ze maar opzoek gegaan om het tij te doen keren zo dat ze terug iederéén kunnen blijven leegmelken, hoera de slimme stomme meter, geniaal bedacht de kleine man verplichten deze te nemen en de melkmachine draai weer
 • Frank Steenwinckel

  3 jaar geleden
  Ah, alles laten zoals het was.. of zelfs terug naar het stenen tijdperk? Willen of niet, de toekomst is aan diegenen die data verzamelen. Wie hier heeft een smartphone? Digitale tv? .... Denk nu niet dat daar geen gegevens over verzameld worden. Enige oplossing is zich buiten de maatschappij plaatsen. Binnen 10-20 jaar zal men lachen met deze conversaties....
 • Catherine MISTIAEN

  3 jaar geleden
  EGW is politiek: politici hebben meer inzicht nodig. Vernieuwing is niet altijd verbétering. Een dwaalspoor (= digitale 'slimme' meter) dient om zonder gezichtsverlies op terug te keren, naar de hoofdweg (= inzicht, eerlijkheid, ervaring, enz). Burgers op stang jagen (bewust of onbewust) vind ik niet kunnen.
 • Johan Van Biesen

  3 jaar geleden
  In Nederland hebben ze software ontwikkeld om stroompieken te ontdekken, en ook schema's zoals bij mensen die een terrarium hebben bvb, een cyclus van 18/6 of 12/12, wat ze hier niet vermelden is dat deze methode voor wietkwekers uitgedoktert werd. Als ze vaststellen dat er in jouw huis zo een cyclus zich voordoet, dan gaan ze komen kijken of je reptielen hebt of plantjes kweekt, die slimme meters zijn niet zo onschuldig hoor, geloof mij.
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  3 jaar geleden
  @Hubert Van Herck,wel beste man dan hebben ze bij je neus genomen ,men dient namelijk geen andere teller als je het nachttarief niet meer wenst te gebruiken ,de oude doet het best wel verder ,er dient alleen een kabel verlegd ,dat 10 minuten in beslag neemt en je dagteller werkt alleen.Wat je airco betreft ,zoals vele, geplaatst om het te aan stroom,(te zware installatie) dan nodig met de hoop voor opgewekte stroom geld te krijgen,dat kan je vergeten,overheid betaald niet teveel aan stroom
 1. Nu al een reis boeken voor deze zomer? Deze verzekeringen heb je sowieso via je kredietkaart
  Spaargids.be

  Nu al een reis boeken voor deze zomer? Deze verzekerin­gen heb je sowieso via je krediet­kaart

  Januari is een goed moment om uit te zoeken waar je in het voorjaar of tijdens de zomer op vakantie wil. Wie nu een reis vastlegt, is immers zeker van dat ene unieke vakantiehuis of hotel. Maar nu boeken houdt ook risico’s in omdat je niet weet welke coronamaatregelen er over enkele maanden gelden. Voordat je een extra reis-of annulatieverzekering neemt, check je best eerst je kredietkaart: de kans is immers groot dat je al een aantal verzekeringen hebt. Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.