Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © ANP XTRA

'Slapend rijk' door te investeren in vastgoed? Dit brengt verhuren echt op

Vastgoed kopen om te verhuren wordt steeds populairder. Beginnende investeerders beschouwen een appartement als een meer laagdrempelige optie dan de aankoop van een huis. De gemiddelde huurprijs voor een appartement heeft sinds kort de piek van 700 euro per maand bereikt, en er zijn geen signalen dat dit bedrag snel zal dalen. Wat brengt een appartement precies op en voor welke valkuilen moet je oppassen? Onze expert zocht het uit.

20 reacties

 • Marcus Vadis

  1 jaar geleden
  Theo Striem: je vertelt onzin. Uw appartement blijft zijn waarde houden, het zal normaal gezien zelfs steeds in waarde stijgen. Dat is gelijk uw spaargeld op de bank. Het verschil: intrest op bank is nul, intrest op uw appartement is de huur dus per jaar ongeveer 10 maanden netto winst als er geen extra kosten zijn.
 • Gunter Verleyen

  1 jaar geleden
  In Zwitserland worden veroordeelde wanbetalende huurders op de zwarte lijst gezet, je kan dan nog niet eens een kredietkaart of bankrekening krijgen tot je schuld is ingelost. Resultaat: de verhuurder is zeker van zijn inkomsten en de rechters hoeven hun tijd niet te verspillen aan eindeloze processen, kostenbesparend voor justitie.
 • Dirk Janssens

  1 jaar geleden
  Wat een lulkoek wordt hier neergeschreven? De slapeloze nachten door huurders nog niet meegeteld. Het is daarom dat zoveel verhuurders hun eigendommen massaal verkopen! De overgesubsideerde sociale huurmarkt in België is de motivatie dat mensen niet willen werken en er niet toe aangemoedigd wordt. En net daarom ontstaat de verzuurde perceptie dat verhuren massa's geld opbrengt.
 • Jan hertogs

  1 jaar geleden
  Ik spreek uit ervaring, verhuren brengt noppes op! het enige zekere is dat je hebt belegt in stenen en dat kunnen de banken en de roverheid niet afpakken. ze kunnen er niks mee. Cash geld devalueert in snel tempo en is eigenlijk waardeloos en heeft enkel een waarde op het moment van gebruik.
 • Francinne Declerque

  1 jaar geleden
  Je leest hier de meest gekke dingen “verhuren aan mensen die de waarde niet kennen van wat ze in handen krijgen en je pand na 10 jaar afgetakeld terug renoveren ...“ de mensen huren een appartement om in te leven, niet om de verhuurder rijk te maken, dat de roofverhuurder zijn appartement moet onderhouden komt niet op bij hen. Dan had de verhuurder beter met deftige materialen gewerkt ipv goedkope rommel die na een paar jaar versleten is.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

Geld