Volledig scherm
© Livios

Rush op zonnepanelen: meer dan 91.000 nieuwe installaties in Vlaanderen

Dit jaar zijn al bijna 91.500 nieuwe fotovoltaïsche (PV) installaties aangemeld bij Fluvius, goed voor een vermogen van 402 megawatt. Dat meldt de distributienetbeheerder. Het gaat om "het hoogste cijfer in jaren".

11 reacties

 • Sébastien Rons

  3 weken geleden
  Een zonnepaneel kan nooit meer dan 6 uur elektriciteit generen, dat komt omdat de hoek van de zon na en voor die 6 uren te scherp is. Dan komt er maar heel weinig elektriciteit uit. Je kan de panelen maar op 1 richting plaatsen van de 360 graden mogelijkheden. Buiten die 6 uren moet je dus zelf elektriciteit betalen voor de overige 18 uren. In de veronderstelling dat er zon was tijdens die 6 uren uiteraard.
 • Vital Verstraten

  3 weken geleden
  @Jan hertogs: je moet deze batterijen ook niet in België kopen wij een installateur, gewoon online bestellen laten aansluiten en keuren en die subsidies mogen ze steken waar het licht NIET schijnt en toch nog goedkoper uit en als toetje kunnen ze ook nog eens fluiten naar de BTW op deze batterij, zij mij niets gunnen, wel ik hun ook NIETS. BYD batterij HVM 19.3kWh voor 10000 euro + keuring, meer moet het niet zijn, zeker als de meter niet meer terugdraait!
 • Peter Bosmans

  3 weken geleden
  Al die installaties zijn hier rendabel (of bijna rendabel) omdat je zoveel taksen en belastingen op elektriciteit (water) betaalt. Bekijk de stroomprijs van 5 tot 6 cent per KWh en de prijs die je uiteindelijk betaalt. Mocht je een correcte stroomprijs mogen betalen dan zou niemand zonnepanelen leggen. Een batterij is als een regenwaterput. Je kan toch maar een klein deel opslaan, het is nooit genoeg om een seizoen te overbruggen en het is een grote investering met laag rendement.
 • Jan hertogs

  3 weken geleden
  Al eens de winstmarges gezien op die batterijen en zonnepanelen? T'is al niet genoeg dat de uren en onkosten betaald krijgen van het plaatsen ze moeten ook nog eens 30% hebben op de rest. Inkoper, verdeler, plaaster iedere keer x zoveel is ook zo veel meer BTW. Snel subsidies afschaffen!
 • Willy Dhaene

  4 weken geleden
  Europa tikt belg op de vingers wegens te weinig hernieuwbare energie en de doelstellingen niet worden behaald , wanneer men er als particulier er zijn steentje toe bijdraagt, en zijn zuur verdiende spaarcenten in zonnepanelen brengt , dan word men nog eens jaarlijks extra belast door de staat met hun procumententax , die onder één hoedje gaan met de energie leveranciers, het monopolie zoals altijd in belgen land
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'

Geld