Europees Commissaris van Justitie Didier Reynders
Volledig scherm
Europees Commissaris van Justitie Didier Reynders © Bernd von Jutrczenka/dpa

Reynders verduidelijkt: “Consument heeft wél recht op terugbetaling pakketreis, voucher kan niet verplicht worden”

Wie zijn pakketreis annuleert of geannuleerd ziet door het coronavirus, hoeft van zijn reisorganisatie geen voucher te aanvaarden, zoals federaal minister Nathalie Muylle (CD&V) enkele dagen geleden zei. “Zo'n voucher aanvaarden mag natuurlijk, maar de consument heeft altijd de keuze om zijn geld terug te vragen”, verduidelijkt Europees Commissaris van Consumentenbescherming Didier Reynders.

71 reacties

 • Ewald Frensch

  1 jaar geleden
  Heb gevraagd om terug betaling skireis. Krijg mail terug dat je vanaf 12 maanden nadat je voucher hebt ontvangen de aanvraag kan starten tot terugbetaling. Dan wordt binnen 6 maanden overgegaan tot terug storting! Dus zowat 18 maanden wachten op ons geld. !!
 • Elselien Jansen

  1 jaar geleden
  Ik werd zojuist gebeld hadden geboekt via vacansolei irispark parijs werd doodleuk gezegd omboeken of voucher ze wisten nog niet hoe waarop ik zei stort mijn geld dan terug want mijn disney pas is ook verlopen was niet mogelijk hoe ga ik daar het best op reageren
 • dirk de wit

  1 jaar geleden
  Bij sun web laten ze geen keuze toe.
 • Guido Uytterhoeven

  1 jaar geleden
  Lees eerst eens de publicatie van de Europese gemeenschap van 18/03/2020 nr: C89 I/3 en het Belgische staatsblad 19/03/2020 [C−2020/40675] vooraleer je onrust brengt.
 • PHILIPPE LEEMANS

  1 jaar geleden
  was blij dat hij weg was, maar wil zich opnieuw laten gelden, er zal wel iets te rapen zijn
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Hoe je portefeuille wapenen tegen corona? “Ook goud wordt liever ingeruild voor cash”
  PREMIUM

  Hoe je portefeuil­le wapenen tegen corona? “Ook goud wordt liever ingeruild voor cash”

  De crisis door het coronavirus en de maatregelen om die in te dijken zorgen voor nooit geziene effecten. Beleggers zagen de voorbije maand de koersen met gemiddeld 40 procent naar beneden donderen. Ook kwaliteitsaandelen zijn daardoor flink gezakt. Anderzijds is het einde van die turbulente weken allicht nog niet in zicht. Hoe kan je toch jouw portefeuille wapenen? Onze geldexpert Michaël Van Droogenbroeck geeft advies.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen

Geld