Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Rente historisch laag: ideaal moment om een huis te kopen?

SparenDe tarieven voor een woonkrediet blijven historisch laag. De gemiddelde vaste rente op twintig jaar bedraagt nu 1,73%. Het ideale moment om een woning te kopen, zo oordeelt de Belg. Maar is dat wel altijd het geval?

25 reacties

 • jean petermans

  3 jaar geleden
  Rente historisch laag: ideaal moment om de woning/ appartementprijzen te verhogen.
 • An Vanden Bossche

  3 jaar geleden
  Voor wie leent met variabele rentevoet kan de intrest maximaal twee keer de intrest in het begin belopen bij aanpassing. Voor wie tegen vaste rentevoet leent, blijft die dezelfde gedurende de tijd van de lening. Vele mensen lenen helemaal niet en van nog meer mensen is het huis afbetaald. Er is echt geen enkele reden te veronderstellen dat de prijzen zouden inzakken wanneer de intresten plots zouden stijgen. Dat laatste is trouwens zeer onwaarschijnlijk.
 • Maya Debie

  3 jaar geleden
  Een huis kopen in Belgie? Nu? Goed zot. btw 21%. Een vijfde voor de staat,zonder de btw op alle materialen te rekenen. Men heeft ooit uitgerekend dat 75% van uw bouw terug naar de staat vloeit.Als de bouw stil valt, dan gaan ze de btw wel terug naar 6% moeten brengen! En de kosten van uw lening? En dan sta je nog met je huis op een miezerig lapje grond.
 • jef Bastieans

  3 jaar geleden
  nog een 3 tal jaar nu de goedkope leningen t waar zijn voor de werknemers en dan blijkt dat als ze hun werk verliezen massaal hun schulden niet kunnen aflossen. ik hoop niet op een nieuwe financiele crisis al is die wel reeel om de X aantal decennia, maar wel een instorting van de vastgoedprijs tussen 5 en 20 %
 • tim janssens

  3 jaar geleden
  Instorten? Als grondstoffen massief goedkoper worden, maar dat gebeurt niet. De acceleratie in verkopen, heeft nog een reden die ik nergens lees. Perfect voor mij, nog enkele buildings erbij dit jaar voor ons.