De banken hebben er bij een Europese lage kortetermijnrente weinig baat bij om mensen te belonen.
Volledig scherm
De banken hebben er bij een Europese lage kortetermijnrente weinig baat bij om mensen te belonen. © Shutterstock

Rente blijft historisch laag: wat betekent het voor uw geldbeugel?

SparenDe Europese Centrale Bank (ECB) kondigde aan dat ze de beleidsrente nog minstens tot eind 2019 handhaaft op het huidige historische lage niveau van 0%. Maar wat betekent dat voor uw geldbeugel?

13 reacties

 • Patrick Jonkers

  3 jaar geleden
  Vooral de mensen die "iets" opzij gezet hebben tijjdens hun 45 jaar werken zijn hiervan de dupe. Gedaan met kleinkinderen weekje zee.......
 • Jan Van Rompaey

  3 jaar geleden
  Iemand met een dik pensioen, die kan nog sparen. De anderen moeten van armoede hun spaarboekje plunderen.
 • Fonske Beys

  3 jaar geleden
  Daardoor is huur en koop vastgoed zo duur . Veroorzaakt door de makelaars. Bij +- 6 % rente krijgen ze niets meer verkocht aan deze prijzen .
 • leo Mariën

  3 jaar geleden
  Snap het probleem niet, het zijn prachtige tijden. Intresten op spaarboekjes zijn (waren) altijd al lager dan de geldontwaarding (inflatie), alleen is er nu een groot verschil tov. vroeger. Als je nu jaarlijks +2% op aandelen behaalt dan ga je er reeds op vooruit. In de tijd dat je 6% op je spaarboekje kreeg moest je al 8% op aandelen halen. Ook de leningen zijn (spot) goedkoop. Iemand die nu nog klaagt ????
 • Gilbert Van Leeuwen

  3 jaar geleden
  Er is gewoon een sluipende manier gevonden om ons geld af te pakken. We weten verstandelijk dat de inflatie groter is dan de rente, maar het bedrag op de spaarrekening verandert toch niet ?
 1. Binnenkort geen ‘kipstuckjes’ meer? Federale overheid werkt aan richtlijnen voor namen van vegetarische vleesvervangers
  31

  Binnenkort geen ‘kipstuck­jes’ meer? Federale overheid werkt aan richtlij­nen voor namen van vegetari­sche vleesver­van­gers

  De Federale Overheidsdienst Economie werkt aan regels die producenten van vleesvervangers zou verbieden om namen als ‘kipstuckjes’, hamburger of ‘speckskes’ te gebruiken. Dat schrijft de krant ‘De Tijd’. Aan onze redactie wil woordvoerster Lien Meurisse van de FOD Economie enkel bevestigen dat er gewerkt wordt aan richtlijnen “over wat je kan schrijven bij vegetarische vleesvervangers”.
 2. Belg kiest minder voor lening op afbetaling in 2021
  8

  Belg kiest minder voor lening op afbetaling in 2021

  De markt van het consumentenkrediet in België had in 2021 nog altijd te lijden onder de coronacrisis. Het aantal kredieten op afbetaling lag vorig jaar 5 procent onder het niveau van 2020 en zelfs 21 procent lager dan het niveau van 2019, voor er sprake was van corona. Dat blijkt uit jaarcijfers van de Beroepsvereniging van het Krediet, die gepubliceerd werden door Febelfin. Positief is dat de achterstallige betalingen ook afnemen.