PROMOJAGERS SUPERTIP: met deze ultieme gids vind je ontelbare kortingsbonnen
ConsumentWaar vinden jullie toch al die kortingsbonnen waarmee je koopjes kan doen? Dat is met kop en schouders de vaakst gestelde vraag in de Facebookgroep Promojagers België, waar leden de strafste promoties die ze tegenkomen met elkaar delen. “Veel mensen zien dat we overal kortingen krijgen dankzij bonnen en vragen zich af waar we die vandaan halen”, zegt beheerder Gunther Devisch. “Daarom, speciaal voor de lezers van HLN.be: onze ultieme kortingsbonnengids.”
Delen per e-mail
Gespecialiseerde bonnensites
“Een van de snelste en makkelijkste manieren om kortingsbonnen te vinden, is een beroep doen op gespecialiseerde sites”, aldus Devisch. “Je kan daar de ‘e-coupons’ gewoon afprinten. Het aanbod wordt regelmatig vernieuwd, dus je keert best af en toe terug.” Enkele voorbeelden:
www.bonnenwereld.be/
www.myshopi.com/nl-BE/welkom
promolife.be/nl
promolife.be/sodexo4you/nl
www.tegendecrisis.be/
Merkensites
“Je kan ook e-coupons vinden op de websites van merken en bedrijven”, gaat Devisch verder. “Zininmeer.be, bijvoorbeeld, is een initiatief van Procter & Gamble, dat bekend is van zijn huishoud- en verzorgingsproducten als Ariel, Always, Pampers, Mach3 en Oral-B.” Enkele voorbeelden:
Misschien voor de hand liggend, maar je moet erop komen: Google. “Ga gewoon naar Google, tik een merknaam in en voeg ‘kortingsbon’ toe”, gaat Devisch verder. “Bijvoorbeeld: ‘Alpro kortingsbon’. Als er ergens iets te rapen valt, zal je het snel weten.”
Nieuwsbrieven
Een goede tip om kortingsbonnen te scoren is volgens Devisch je inschrijven voor nieuwsbrieven van merken. Je kan ze op papier thuis laten toesturen of online in je mailbox krijgen. “Hiervoor kan je misschien best een apart e-mailadres aanmaken”, klinkt het. “Anders wordt je mailbox elke dag overstelpt met reclame. Een lange lijst met suggesties, vind je hier.
Promojagers België
“In onze Facebookgroep hebben we maandelijks een topic ‘e-coupons’, waar we de digitale bonnen van de maand verzamelen”, aldus Devisch. “Dat kan gaan om kortlopende promoties, zoals een bon van 1 euro op Becel of Herta, maar ook om langlopende acties, met kortingen voor bijvoorbeeld Pizza Hut, Lunch Garden, Gamma en Hubo. We doen ook acties en organiseren wedstrijden waarmee je bonnenpakketjes kan winnen. Volg ons dus op Facebook.”
Kranten, tijdschriften en reclamefolders
Ook in kranten en tijdschriften vind je volgens Devisch regelmatig kortingsbonnen. Net als in het reclamedrukwerk dat gratis verdeeld wordt. “Je mag in dat laatste geval natuurlijk geen sticker op je bus hangen dat je geen reclame wenst”, aldus de beheerder van Promojagers België.
Klantenkaarten van supermarkten
“Als je een klantenkaart aanvraagt in een supermarkt, kan je vaak een optie aankruisen om reclame en bonnen te ontvangen”, aldus Devisch. “Zowel per post als per mail.”
Bonnen in winkels
“Heel wat winkels bieden ook binnen in hun zaak kortingsbonnen aan. Die hangen dan bijvoorbeeld in het rek naast het product”, vertelt Devisch. “Soms vind je ook complete boekjes met bonnen aan de ingang of aan de kassa. Loop daar niet gewoon voorbij, maar gebruik ze!”
Devisch maakt wel een belangrijke kanttekening. “Lees de kortingsbonnen altijd goed en bekijk de voorwaarden aandachtig. De meeste winkels aanvaarden ze, maar laten bijvoorbeeld niet altijd toe om ze te cumuleren met andere acties. Uitkijken is dus de boodschap”, klinkt het nog.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Corona vergroot ongelijkheden tussen woningeigenaars en huurders
Covid-19 heeft een significant effect op de huisvestingssituatie van Vlaamse huurders en eigenaars en bestaande ongelijkheden worden daarbij uitvergroot. Dat besluit een onderzoek van het Steunpunt Wonen. -
Livios
Je tuin een buitenlandse look geven? Dat kan met deze 5 stijlen
Sinds corona hechten we nog meer belang aan een tuin die ons een vakantiegevoel geeft. Wil je je tuin eens helemaal anders inrichten? Bouwsite Livios laat je kennismaken met vijf verschillende manieren om je tuin in een buitenlands sfeertje onder te dompelen. -
Sparen
Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden. -
-
Consument
PROMOJAGERS SUPERTIP: op deze plek nét over de grens kan je nu tot helft van prijs besparen
We schreven het eerder deze week al: één op de drie Belgen gaat regelmatig de grens over om te winkelen. Voeding en dranken kosten er gemiddeld immers 10 tot 12 procent minder. De leden van de Facebookgroep Promojagers België – die de strafste promo’s met elkaar delen – hebben dat als geen ander begrepen. Nu er bovendien een extra kortingsactie loopt bij warenhuisketen Auchan in het Franse Roncq – 4 (!) kilometer over de grens – trekken ze er massaal heen. -
PREMIUM
42.000 Belgen wisselen kortingstips uit: geen euro betaald, en toch volle winkelkar
Dé oplossing voor meer koopkracht? Die komt niet van een politieke partij, maar presenteert zich in uitscheurbare vorm: de kortingsbon. Wie het sluw speelt, legt een jaarvoorraad wasmiddel, blikvoer en frisdrank aan voor een schijntje. Tips vindt u in de 42.000 leden tellende Facebookgroep 'Promojagers België'. Gratis, natuurlijk. -
Salaris
Aan welk extralegaal voordeel win je financieel het meest?
Twijfel je tussen een aantal jobaanbiedingen en wil je een correcte vergelijking maken van de verschillende loonpakketten? Of schakelt je werkgever over op een systeem van flexibel verlonen, en ben je vastberaden om de beste keuze te maken? Jobat.be zocht uit hoeveel de populairste benefits je écht opleveren. -
Sparen
Financiële steun van (schoon)ouders bij een verbouwing: met deze regels moet u rekening houden
Volgens een onderzoek (2019) in opdracht van AXA Bank krijgen 6 op de 10 jongvolwassenen financiële hulp van de ouders als ze een woning kopen. Maar er zijn ook andere opties. Wat als uw (schoon)ouders bijvoorbeeld een stuk van de verbouwingswerken willen betalen? Spaargids.be bekijkt hoe u dat kan regelen en met welke potentiële problemen u best rekening houdt.
15 reacties
Erwin Lambrechts
Hilde Peeters
Philomena Vanderweyen
Wannes Van De Velde
PETER VANDAELE