Arbeidsters aan het werk in een textielfabriek in het Vietnamese Hanoi. (archieffoto uit 2015)
Volledig scherm
Arbeidsters aan het werk in een textielfabriek in het Vietnamese Hanoi. (archieffoto uit 2015) © REUTERS

Productieproblemen bij Nike en Adidas in Zuidoost-Azië: fabrieken sluiten om coronaverspreiding in te dammen

Enkele van de grotere schoenen- en kledingmerken zoals Nike en Adidas hebben productieproblemen door het sluiten van fabrieken in Zuidoost-Azië. Een aantal bedrijven dat producten maakt voor de merken zegt dat de autoriteiten fabrieken dichtgooien om verder verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Kenners vrezen mede door de lage vaccinatiegraad in de regio nog meer productieproblemen. Dat kan weer gevolgen hebben voor het aanbod tijdens de aanstaande feestdagen in de Verenigde Staten en Europa.

2 reacties

 • Guido Claesen

  1 jaar geleden
  Maar krijgen die mensen ook een uitkering als de fabriek sluit. Ik twijfel daar sterk aan. En als ze niets krijgen is het gemakkelijk om de boel dicht te gooien.
 • Catherine Mistiaen

  1 jaar geleden
  Meer menselijkheid op de werkvloer is nodig! Het welzijn van werknemers laten afhangen van multinationals, is zoals vragen aan een wolf om de schapen te hoeden. De vos (vakbonden) en de wolf (WG) zijn de enige onderhandelingspartijen. De WN komen niet eens zélf aan het woord!
 1. Meer dan 1.000 ongevallen met een e-step vorig jaar: deze verzekeringen dekken je in
  Spaargids.be

  Meer dan 1.000 ongevallen met een e-step vorig jaar: deze verzekerin­gen dekken je in

  De e-step is haast niet meer uit het stadsbeeld weg te denken. Hoewel de wendbare tweewielers bijdragen tot de mobiliteit, brengen ze ook bepaalde risico’s met zich mee. Vorig jaar werden er meer dan 1.000 ongevallen met een e-step geregistreerd. Verkeersinstituut Vias denkt dat het reële aantal zelfs hoger ligt. Spaargids.be zoekt uit welke verzekeringen je bij een ongeval met een elektrische step kan aanspreken.