ANP
Volledig scherm
© ANP

Producent van Knorr, Lipton en Dove waarschuwt dat boodschappen wellicht nog duurder zullen worden

De Britse multinationale onderneming Unilever - vooral bekend van voedings- en verzorgingsmerken als Knorr, Ben & Jerry’s, Unox en Dove - waarschuwt dat de productiekosten blijven oplopen. En dat zal de consument wellicht ook voelen. In 2021 verhoogde de multinational zijn verkoopprijzen al om zo de sterk gestegen grondstofkosten te compenseren.

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Lijkt de inflatie op die van de jaren 70? En wat brengt de toekomst? “Nu de lonen worden aangepast, zullen de prijzen nog stijgen”
  PREMIUM

  Lijkt de inflatie op die van de jaren 70? En wat brengt de toekomst? “Nu de lonen worden aangepast, zullen de prijzen nog stijgen”

  De lonen stijgen in België veel sneller dan voorzien en ook sneller dan in de rest van Europa. Gaan we terug naar de jaren 70, waarin de hoge olieprijs de lonen hoger joeg? Zo begonnen ook de prijzen te stijgen, waardoor die inflatie almaar sterker werd en onstuitbaar werd. Onze geldexpert, hoofdeconoom Véronique Goossens van Belfius: “Als de lonen ontsporen, zijn er erg zure maatregelen nodig om de situatie weer recht te trekken.”