Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Priorzegel of niet, vertragingen stapelen zich op bij bpost: “Zoontje is al 7 weken, maar een vijfde van de geboortekaartjes kwamen nog niet toe”

Kampbrieven die zelfs na 10 dagen niet aankomen, geboortekaartjes die verloren gaan of pas aankomen na een week of vier - ondanks de priorzegel. Het zijn geen uitzonderingen, bleek uit een stortvloed aan reacties die onze redactie ontving. “De baas van mijn vriendin heeft zelfs nooit ons geboortekaartje gekregen.” Bpost zelf steekt het op een aangepaste zomerdienstverlening of op het onleesbare handschrift van de verzender. 

  1. Twintiger riskeert zeven jaar cel voor plofkraak op bpost-kantoor in Tongeren: “Dit is de eerste en de laatste keer geweest”
    PREMIUM
    Tongeren

    Twintiger riskeert zeven jaar cel voor plofkraak op bpost-kan­toor in Tongeren: “Dit is de eerste en de laatste keer geweest”

    Op 29 juni vorig jaar pleegden vier daders een plofkraak in het kantoor van bpost aan de Wijkstraat in Tongeren. Een van hen, een twintiger uit Utrecht, kon later aan de hand van een bloedspoor op de deurstijl geïdentificeerd worden en riskeert nu zeven jaar cel. Hij bekende voor de strafrechter dat hij de explosieven tot ontploffing bracht en dat hij een deel van de buit van 35.000 euro opstreek. “Hij is dom geweest, was onervaren en heeft daardoor een grote fout gemaakt.”

Geld