Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Pensioensparen: vanaf wanneer is het te laat?

SparenVeel mensen vragen zich af of er een limiet staat op de leeftijd waarop u kan starten met pensioensparen. Op zich is het nooit echt te laat, maar toch zijn er redenen om zo vroeg mogelijk te beginnen. We leggen uit in welke zin uw leeftijd meespeelt.

16 reacties

 • jan geens

  2 jaar geleden
  och eigenlijk het gedroomde bedrog-vihicle van iedere overheid en bank . Heel je leven storten , en toch nog steeds belasting betalen , middenin gaat men ook nog eens met de hand door de schuif , inmiddels drukt men geld bij dat het een lieve lust is waardoor je tegoed verdampt, om uiteindelijk te stoppen met een heffing . En dan gaat de trouwe idioot kijken wat ie nu eigenlijk echt kan doen met het geld ,schrikt zicht rot ..maar jammer ...te laat !
 • Jan Rodrigus

  2 jaar geleden
  is dit dan beter dan bvb een keyplan van keytrade, waar je bvb ook maandelijks 100 euro instort ?
 • MYRTHE PASS

  2 jaar geleden
  Pensioensparen wordt overal aangemoedigd, maar er zit wel een addertje onder het gras bij een bepaalde bevolkingsgroep. Zij hebben bij het pensioensparen geen recht op een fiscaal voordeel. En dan heb ik het over personen, die op invaliditeit zijn.
 • Johan hendrickx

  2 jaar geleden
  Niemand is verplicht het te doen maar je kan er toch niet omheen dat het een uitstekende belegging vooral door het fiscale voordeel en zelfs na aftrek vd anticipatieve heffing en/of taksen?!
 • Patrick Martens

  2 jaar geleden
  Ik heb al belasting op mijn pensioensparen betaald toen ik 60 jaar was dus op 65 jaar kassa.

Geld