Wie risico's wil uitsluiten, geeft zijn hond of kat geen rauw vlees (rechts), maar beter gewoon blikvoer of droge brokken (links).
Volledig scherm
Wie risico's wil uitsluiten, geeft zijn hond of kat geen rauw vlees (rechts), maar beter gewoon blikvoer of droge brokken (links). © thinkstock

"Pas op met rauw vlees voor hond en kat"

Huishoudens met kinderen, zieken, senioren en vrouwen die in verwachting zijn, kunnen hun huisdieren beter geen rauw vlees geven als hart en pens, ook niet als dat ingevroren is geweest. Dat zegt de Nederlandse dierenarts-microbioloog Paul Overgaauw die verbonden is aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Zijn eigen onderzoek wordt morgen gepubliceerd.

16 reacties

 • Anoniem

  4 jaar geleden
  Wat een onzin allemaal alle 3 mijn honden zijn ruim 11 jaar geworden. Het waren Berner Sennen en kwamen nooit bij een dierenarts Ook mijn katten niet . 25 jaar geleden al over gestapt op vers voeding . Na een paar maanden getint te hebben met een hond met vacht problemen. Toen hij op rauwe voeding over ging nooit meer problemen gehad.
 • Elina Sarioglu

  4 jaar geleden
  10jaar lang mij hondje eet rauwe vlees en is nooit ziek geweest...brokken zijn zeker slecht,maar niet vers vleel.
 • Sonia Lockkamper

  5 jaar geleden
  een barf dieet voor honden en katten is prima als men maar het juiste geeft en proper verwerkt word ik ga dit bij de slager halen naar de keuze van mijn man die slager was dus wel weet wat er achter de schermen gebeurd
 • karin verwimp

  5 jaar geleden
  Ik voer al jaren rauw vlees met op het label de vermelding dat er geen afval in zit én dat het om voor menselijke consumptie goedgekeurd vlees gaat. Nooit geen problemen gehad en honden kerngezond. 't Is één van de duurste merken maar bij de goedkope en heel fijn gemalen merken deugt de samenstelling vaak niet. Het tot puree vermalen van het vlees moet vaak verbergen dat er te veel botten en rommel ingedraaid zit.
 • nina deyrne

  5 jaar geleden
  Waar haal je dat rauw vlees dan vandaan? Als je gewoon van bij de slager vlees haalt hoort dit toch in orde te zijn.