Aangeboden door
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Het aantal toelagen is de voorbije jaren in Vlaanderen haast continu gestegen.
Volledig scherm
Het aantal toelagen is de voorbije jaren in Vlaanderen haast continu gestegen. © Unsplash

Op kot met een volledige studiebeurs? 4.042 euro

7 reacties

 • Wim Van Hoof-Segers

  4 jaar geleden
  Hoeveel kinderen van dokters krijgen ook een studiebeurs of van zelfstandigen met een vennootschap. Op papier niks verdienen maar in de realiteit?
 • Karen Kiebooms

  4 jaar geleden
  ik leef van de erfenis van mijn ouders, en eerlijk gezegd is mijn situatie te onduidelijk om aanspraak te kunnen maken op extra tegemoetkoming ... als wij wensen dat de nieuwe instroom een bewijs van hoger onderwijs kan voorleggen, waarom geven we het dan enkel aan degenen die zich financieel geen zorgen moeten maken en geloof me, er komt een nieuwe vorm van armoede - de gescheiden vrouwen, die 'te duur' waren voor onze veeleisende mnaatschappij!
 • Willy De Vidts

  4 jaar geleden
  Studeer je in Gent? Maak uw adres in Gent en ontvang maandelijks meer dan 900 euro leefloon, zonder het minste probleem!
 • Jean De Grande

  4 jaar geleden
  Ge moet niet naar de US gaan, piet. In Nederland hebben ze hetzelfde systeem.
 • Jozef Van Schuerbeeck

  4 jaar geleden
  Hoeveel zitten er daar tussen die normaal geen recht hebben op een studiebeurs ? Als men als werknemer redelijk goed zijn boterham verdient dan valt men uit de boot. Diegenen die OP PAPIER minder verdienen maar in feite heel wat meer die passeren langs de kassa. Er zijn er die met die studiebeurzen eens ferm op reis gaan.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.

Geld