Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Ook maximumprijs benzine klimt boven 1,5 euro per liter

Benzine wordt zaterdag duurder. De maximumprijs van benzine 95 (E10) stijgt tot 1,51 euro per liter. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie. Het is meteen de eerste keer sinds midden januari 2020 - dus 14 maanden geleden - dat de symbolische kaap van 1,5 euro per liter gerond wordt.

6 reacties

 • Ives Ameel

  8 maanden geleden
  Wat gaat dat worden als we allemaal een elektrische auto aangesmeerd worden?
 • Luc Block

  9 maanden geleden
  In Amerika kost omgerekend de benzine tussen de 0,50 en 0,80€ per liter. En hier 1,45€ rara waar zit het verschil. Onze regering vult al jaren alle gaatjes op de kap van de automobilist.
 • Kevin Mulders

  9 maanden geleden
  2 jaar geleden stond ruwe olie 120 tot 150 dollar voor een vat nu max 70 dollar de regering is gewoon haar zakken aan het vullen want in Luxemburg kost diesel en benzine bijna 0.40 cent de liter lager dus dikke zeker
 • Geert Landsman

  9 maanden geleden
  Foutje, de brandstof prijs is amper gestegen maar de enorme belastingen erop zijn door de jaren met dank aan het activeren van het click-systeem door de NVa gestegen. We betalen net als bij electriciteit en water voornamelijk belastingen om vervolgens amper iets te krijgen.
 • Mario Tersago

  9 maanden geleden
  Weet u nog.. toen de prijs aanzienlijk daalde bij aanvang van de coronacrisis? Die boemerang is inmiddels drie keer zo hard aan het terugkomen.. ik geloof ook niet dat het spoedig zal dalen, integendeel. Op politieke maatregelen moeten we niet rekenen en op goodwill van de werkgevers om minimale opslag te geven ook al niet.. Dus we moeten leggen zoals de kippen, zeggen ze bij ons wel eens.
 1. WOONWIJZER. Waar koop je een betaalbaar huis? Wat is jouw woning of bouwgrond waard? Al 118.000 Vlamingen gebruikten deze tool

  WOONWIJZER. Waar koop je een betaalbaar huis? Wat is jouw woning of bouwgrond waard? Al 118.000 Vlamingen gebruikten deze tool

  Wil je nog snel een tweede verblijf aan de kust kopen voor de registratierechten de hoogte ingaan? Of een huis, appartement of bouwgrond verkopen? In beide gevallen komt de HLN-woonwijzer goed van pas om snel de info te vinden die je nodig hebt. Voor wie iets wil kopen, deze tip van ‘Huizenjager’ Soraya Soels van So Estates. “Kijk ook eens een postcode verder dan jouw droomlocatie. Mogelijk vind je er meer waar voor je geld.” Al 118.000 mensen maakten gebruik van de tool.

Geld