Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © David Legreve

Ook Aldi en Lidl moeten producten uit de rekken halen wegens kruisbesmetting met pesticide

Discounter Aldi roept, in samenspraak met het federaal Voedselagentschap FAVV, cordon bleu terug uit de winkels. Ook Lidl roept cordon bleu terug. Reden is de aanwezigheid van residu van het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide in een additief.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Test Aankoop over energieakkoord: vooral middenklasse blijft in de kou staan
  30

  Test Aankoop over energieak­koord: vooral middenklas­se blijft in de kou staan

  Test Aankoop is tevreden dat het sociaal tarief voor de energiefactuur werd uitgebreid, maar is teleurgesteld dat er geen btw-verlaging is gekomen voor een basisverbruik van gas en elektriciteit. De consumentenorganisatie roept de gewestregeringen op om nu stappen te ondernemen, want een groot deel van de energiefactuur bestaat uit regionale heffingen en taksen. Vooral de middenklasse blijft nog in de kou staan, aldus Test Aankoop.

Geld