Acht op de tien eigenaars van een robotmaaier zeggen niet meer zonder te kunnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Acht op de tien eigenaars van een robotmaaier zeggen niet meer zonder te kunnen. © RV

Onze techspecialist test robotmaaiers: waar moet je op letten en hoeveel kost het?

Tien procent van alle Belgen met een tuin heeft een robotmaaier, zo bleek onlangs uit een onderzoek van een fabrikant. Wordt het hoog tijd om je bij die dus al tienduizenden landgenoten te scharen? Een paar ontdekkingen na een uitgebreide test van twee toestellen.

 1. Uit de weg, Bol, Zalando en co: dit zijn de beste Belgische online marktplatformen
  PREMIUM

  Uit de weg, Bol, Zalando en co: dit zijn de beste Belgische online marktplat­for­men

  Tijdens de lockdown gingen heel wat consumenten uit solidariteit bewuster op zoek naar Belgische producten en handelaars om online te steunen. Toch waren koopplatformen bol.com, Amazon en Zalando respectievelijk de drie meest succesvolle webshops van de voorbije weken, blijkt uit cijfers van ING. Is het hoog tijd voor een Belgische tegenhanger? De volgende online marktplaatsen geven alvast het goede voorbeeld voor wie ook in de nabije toekomst online op zoek gaat naar bijvoorbeeld een nieuwe outfit, meubels of voedingsmiddelen.
 2. Hoeveel kost kunstgras en wat zijn de voordelen? “Je moet al goed kijken om het verschil met natuurgras te zien”
  PREMIUM

  Hoeveel kost kunstgras en wat zijn de voordelen? “Je moet al goed kijken om het verschil met natuurgras te zien”

  Nee, het gras is niet altijd groener bij de buren. Zeker niet als je zelf een kunstgrasgazon hebt. Terwijl iedereen met kale plekken en bruine sprieten af te rekenen krijgt, geniet jij verder van je eeuwig groene tapijt. Welke vragen moet je je stellen als je zelf de overstap overweegt naar kunstgras, en wat kosten de plaatsing en het tapijt zelf? We vroegen het aan enkele vakspecialisten.
 1. Krijg ik mijn geld terug als ik niet durf reizen? En mag ik Spanje doorkruisen om naar Portugal te gaan? Alle vakantievragen opgelijst
  PREMIUM

  Krijg ik mijn geld terug als ik niet durf reizen? En mag ik Spanje doorkrui­sen om naar Portugal te gaan? Alle vakantie­vra­gen opgelijst

  Straks genieten van een zonovergoten vakantie in het buitenland of voor de zekerheid toch maar opteren voor die trip naar de Belgische kust of Ardennen? Kan ik naar mijn all-in hotel in Turkije? Vaart de overzetboot naar Noorwegen uit? En kan ik mijn geld terugkrijgen als ik simpelweg niet dúrf te vertrekken? Test-Aankoop lijst de meest prangende reisvragen en -antwoorden op.
 2. Je spaargeld investeren in duurzame beleggingen? Onze bankexperte legt uit hoe dat werkt
  PREMIUM

  Je spaargeld investeren in duurzame beleggin­gen? Onze bankexper­te legt uit hoe dat werkt

  Covid-19 zal onze economie kleiner maken, faillissementen en werkloosheid uitlokken, het consumentenvertrouwen aantasten en de overheidsschulden naar nieuwe hoogtes doen schieten. In die harde realiteit pleiten voor meer investeringen lijkt volgens Véronique Goossens, bankexperte in ons geldpanel, op het eerste gezicht wat cynisch. Niet alleen bedrijven en overheden kunnen het, ook de burger kan zijn steentje bijdragen door zijn spaargeld op de juiste manier te investeren, zo legt de experte uit.
 1. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?

 2. Vlaming breekt wereldrecord wijnglazen dragen met één hand
  Play
  record

  Vlaming breekt wereldre­cord wijnglazen dragen met één hand

Geld