Sommelier Frank Van der Auwera.
Volledig scherm
PREMIUM
Sommelier Frank Van der Auwera. © Pieter-Jan Vanstockstraeten/Photonews

Onze sommelier selecteert dé wijntrends van 2020: “Het middensegment krijgt het moeilijk omdat de consument almaar goedkopere wijn zoekt”

De Belgische wijnen worden ‘groter’, Portugal en Zuid-Afrika de wijnlanden bij uitstek én op een écht lekkere alcoholvrije fles wordt het volgens wijnautoriteit Frank Van der Auwera ook komend jaar vergeefs wachten: dit zijn de belangrijkste wijntrends voor 2020. “Voor alcohol-lage wijn zie ik niet meteen een markt: de meeste liefhebbers zullen toch liever één glas van 13% verkiezen boven twee glazen-op-halve-kracht.”

 1. Zijn fysieke speelgoedwinkels op sterven na dood? “Zo’n echte winkel blijft toch nog altijd een magische bestemming voor kinderen”
  PREMIUM

  Zijn fysieke speelgoed­win­kels op sterven na dood? “Zo’n echte winkel blijft toch nog altijd een magische bestemming voor kinderen”

  Is het einde van de klassieke speelgoedwinkel nabij? Die vraag dringt zich op nu zowel de zak van Sinterklaas als die van de Kerstman tijdens deze lockdown noodgedwongen met online speelgoedaankopen gevuld moet worden. Tussen januari en september van dit jaar werd in België online alvast 105% meer speelgoed verkocht dan in 2019. Maar ook de fysieke winkels doen het lang niet slecht: “Kinderen en ouders zullen speelgoed toch nog altijd vaak eerst willen zien én voelen.”
 2. De beste bieren voor voor donkere dagen: “Meer dan 10 procent alcohol, dus traag drinken”
  PREMIUM

  De beste bieren voor voor donkere dagen: “Meer dan 10 procent alcohol, dus traag drinken”

  Wanneer het buiten regent of stormt, is het net heerlijk om bij het haardvuur te genieten van een delicieus bier. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem heeft tien bieren met uitgesproken smaken geselecteerd waar je langzaam van kan genieten. “Krachtige gerstewijnen - bieren van minimum 10 % - die je dankzij hun moutkarakter en/of houtijping niet snel zal vergeten.” Dit zijn haar toppers.
 1. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

Geld