Sommelier Frank Van der Auwera.
Volledig scherm
PREMIUM
Sommelier Frank Van der Auwera. © Pieter-Jan Vanstockstraeten/Photonews

Onze sommelier selecteert dé wijntrends van 2020: “Het middensegment krijgt het moeilijk omdat de consument almaar goedkopere wijn zoekt”

De Belgische wijnen worden ‘groter’, Portugal en Zuid-Afrika de wijnlanden bij uitstek én op een écht lekkere alcoholvrije fles wordt het volgens wijnautoriteit Frank Van der Auwera ook komend jaar vergeefs wachten: dit zijn de belangrijkste wijntrends voor 2020. “Voor alcohol-lage wijn zie ik niet meteen een markt: de meeste liefhebbers zullen toch liever één glas van 13% verkiezen boven twee glazen-op-halve-kracht.”

 1. De beste bieren voor voor donkere dagen: “Meer dan 10 procent alcohol, dus traag drinken”
  PREMIUM

  De beste bieren voor voor donkere dagen: “Meer dan 10 procent alcohol, dus traag drinken”

  Wanneer het buiten regent of stormt, is het net heerlijk om bij het haardvuur te genieten van een delicieus bier. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem heeft tien bieren met uitgesproken smaken geselecteerd waar je langzaam van kan genieten. “Krachtige gerstewijnen - bieren van minimum 10 % - die je dankzij hun moutkarakter en/of houtijping niet snel zal vergeten.” Dit zijn haar toppers.
 2. "Dossier rond Arco is een van grootste misleidingen uit Belgische geschiedenis"

  "Dossier rond Arco is een van grootste misleidin­gen uit Belgische geschiede­nis"

  Het dossier rond Arco is een van de grootste misleidingen uit de Belgische geschiedenis. Dat pleitte Stijn De Meulenaer op de eerste zittingsdag voor de eisende partij Deminor. “Zo’n 800.000 mensen hebben schade geleden, of ongeveer één Belg op vijftien”, aldus de advocaat van het kantoor Everest. Slechts een tiental gedupeerde coöperanten kwam fysiek opdagen. Het proces vindt plaats in de NAVO-gebouwen in Evere, net omdat er veel meer volk verwacht werd.

Geld