Sommelier Frank Van der Auwera.
Volledig scherm
PREMIUM
Sommelier Frank Van der Auwera. © Pieter-Jan Vanstockstraeten/Photonews

Onze sommelier selecteert dé wijntrends van 2020: “Het middensegment krijgt het moeilijk omdat de consument almaar goedkopere wijn zoekt”

De Belgische wijnen worden ‘groter’, Portugal en Zuid-Afrika de wijnlanden bij uitstek én op een écht lekkere alcoholvrije fles wordt het volgens wijnautoriteit Frank Van der Auwera ook komend jaar vergeefs wachten: dit zijn de belangrijkste wijntrends voor 2020. “Voor alcohol-lage wijn zie ik niet meteen een markt: de meeste liefhebbers zullen toch liever één glas van 13% verkiezen boven twee glazen-op-halve-kracht.”

 1. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
 2. De beste bieren voor voor donkere dagen: “Meer dan 10 procent alcohol, dus traag drinken”
  PREMIUM

  De beste bieren voor voor donkere dagen: “Meer dan 10 procent alcohol, dus traag drinken”

  Wanneer het buiten regent of stormt, is het net heerlijk om bij het haardvuur te genieten van een delicieus bier. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem heeft tien bieren met uitgesproken smaken geselecteerd waar je langzaam van kan genieten. “Krachtige gerstewijnen - bieren van minimum 10 % - die je dankzij hun moutkarakter en/of houtijping niet snel zal vergeten.” Dit zijn haar toppers.

Geld