Volledig scherm
PREMIUM
© Steven Richardson

Onze huissommelier proeft 25 festivalwijnen en voor 4,85 euro heb je al een koopje: “Aangename verrassing”

Coronacrisis of niet, september blijft dé wijnmaand bij uitstek. Ook de komende weken ontkurken de warenhuizen massaal hun kortingen en promoties op de wijnafdeling. Colruyt begint er zelfs al komende woensdag als eerste aan. Daarom schotelden wij Sepideh Sedaghatnia, onze huissommelier die regelmatig wijnadvies geeft, nu de 25 verleidelijkste rode, witte en rosé festivalwijnen van Colruyt voor. 

  1. Gedaan met twijfelen in het wijnrayon! Zo kies je dé wijn die je gerecht naar een hoger niveau tilt
    PREMIUM
    Summer Challenges

    Gedaan met twijfelen in het wijnrayon! Zo kies je dé wijn die je gerecht naar een hoger niveau tilt

    Niets zo frustrerend als veel te lang twijfelen tussen verschillende flessen wijn, om thuis te ontdekken dat je - uiteraard - de verkeerde keuze hebt gemaakt. Dankzij sommelier Sepideh Sedaghatnia zal dat na vandaag nooit meer voorvallen! Rode wijn bij rund en witte bij vis, maar wat dan bij je dessert? Sepideh verklapt hoe je een perfect huwelijk tot stand brengt tussen je gerecht en je wijn.
  2. Onze supermarkten vullen zélf de flessen: “Zelfs wijn uit Frankrijk wordt en masse in tankwagens aangevoerd”
    PREMIUM

    Onze supermark­ten vullen zélf de flessen: “Zelfs wijn uit Frankrijk wordt en masse in tankwagens aangevoerd”

    Warenhuisketens Colruyt en Delhaize gieten samen jaarlijks 48 miljoen liter (!) buitenlandse wijn in eigen flessen. Al bijna vier op de tien wijnen uit het buitenland worden immers pas in het land van consumptie gebotteld. Sterker nog: zowat alle namen van de bulkwijnen blijken door hen zelf verzonnen. Wij vragen aan beide supermarktketens waarom ze dat doen en bekijken de kwaliteit van deze wijnen.
  1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

    Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

    Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
  2. “Je kan rosé ook bij het hoofdgerecht serveren”: zo maak je de beste gastronomische match
    PREMIUM

    “Je kan rosé ook bij het hoofdge­recht serveren”: zo maak je de beste gastronomi­sche match

    Zeker in de zomer vormt een roseetje het ideale gezelschap op een terras. Daardoor denken veel mensen dat de wijn niet gecombineerd kan worden met gerechten. Think again! “Er duiken steeds meer gastronomisch getinte rosés op, met meer complexiteit en textuur, die gerust naast hoofdgerechten geserveerd kunnen worden”, weet sommelier Sepideh Sedaghatnia. Vandaag zoomt ze in ons ‘Sommelier in 3 weken’-dossier in op de mogelijkheden.
  1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat  is dat?
    Play

    Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

  2. André Hazes Junior wil deze Hedwig wel heel graag in zijn 'The Voice Senior'-team
    Play

    André Hazes Junior wil deze Hedwig wel heel graag in zijn 'The Voice Senior'-team

Geld