Sepideh Sedaghatnia
Volledig scherm
PREMIUM
Sepideh Sedaghatnia © Steven Richardson

Onze huissommelier proeft 10 budgetchampagnes uit de supermarkt: “Amper 9,99 euro voor een heerlijke champagne”

Spotgoedkope champagnes die soms zelfs onder de symbolische grens van 10 euro duiken? Was het enkele jaren geleden nog ondenkbaar, dan is het intussen vlak voor de feestdagen vaste prik in de supermarkt. Maar smaken ze ook lekker? Welke scoort het best, en welke zijn gebuisd? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia doet de test en proeft tien budgetchampagnes.

4 reacties

 • Gerard Akkermans

  2 maanden geleden
  Er zijn overschotten aan champagne. Ze kunnen er niet van af aan de “normale” prijzen.
 • Werner Reynen

  2 maanden geleden
  Ik heb gisteren ook ene gekocht bij Lidl. Bernard Massart demi-sec. Ik hou niet van brut. Ook voor de prijs van €9.99
 • Edith Bastiaensens

  2 maanden geleden
  Métier in Delhaize was een week in aanbieding aan € 9,99. Comte de Senneval bij Lidl is ook in reklame geweest aan € 9,99,maar deze Champagne proeft anders, droger en zoeter dan die van vorige jaren. Voor een Brut liefhebber minder smaakvol.
 • Etienne Godderie

  2 maanden geleden
  De vermelde prijzen zijn gedateerd. De huidige prijs is duurder. (alleszins waat de cahampagnes it Delhzie betreft.
 1. Onze supermarkten vullen zélf de flessen: “Zelfs wijn uit Frankrijk wordt en masse in tankwagens aangevoerd”
  PREMIUM

  Onze supermark­ten vullen zélf de flessen: “Zelfs wijn uit Frankrijk wordt en masse in tankwagens aangevoerd”

  Warenhuisketens Colruyt en Delhaize gieten samen jaarlijks 48 miljoen liter (!) buitenlandse wijn in eigen flessen. Al bijna vier op de tien wijnen uit het buitenland worden immers pas in het land van consumptie gebotteld. Sterker nog: zowat alle namen van de bulkwijnen blijken door hen zelf verzonnen. Wij vragen aan beide supermarktketens waarom ze dat doen en bekijken de kwaliteit van deze wijnen.
 2. Grondwettelijk Hof: geen terugdraaiende teller voor eigenaars zonnepanelen, “morgen bekijken welke opties er nog zijn”

  Grondwette­lijk Hof: geen terugdraai­en­de teller voor eigenaars zonnepane­len, “morgen bekijken welke opties er nog zijn”

  Het Grondwettelijk Hof heeft de Vlaamse regeling rond de terugdraaiende teller vernietigd, maar niet met terugwerkende kracht. De eigenaars van zonnepanelen in Vlaanderen mogen dus niet tot vijftien jaar gebruik maken van een terugdraaiende teller. Gebruikers mogen wel de voordelen behouden die ze tot op vandaag hebben genoten. “Op basis van de analyse van het vonnis trek ik morgen naar de ministerraad om met mijn collega’s van de Vlaamse regering te bespreken welke opties er nog zijn of niet meer zijn voor de getroffen gezinnen”, reageert Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Ze wijst erop dat een overheid betrouwbaar moet zijn naar de burgers toe. De Vlaamse regering en het Vlaamse parlement zetten in 2019 het licht op groen voor de regeling, hoewel er toen al een negatief advies over was.
 1. Biersommelier ontdekt 5 verborgen parels in kleinere brouwerijen: “Bierlegende noemde ons een van de juwelen van België”
  PREMIUM

  Biersomme­lier ontdekt 5 verborgen parels in kleinere brouwerij­en: “Bierlegen­de noemde ons een van de juwelen van België”

  Het aantal brouwerijen in ons land is in twintig jaar tijd gestegen van 113 tot meer dan 350. En hoewel we nog lang niet het cijfer van 1910 benaderen — 3.244! —, keren we stilaan terug naar de tijd dat bijna elk dorp een brouwerij had. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem klopte aan bij vijf kleine brouwers in vijf verschillende provincies en vertelt waarom je net hun lokale bieren moet proeven.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

Geld