ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Ontransparante heffingen verhogen energiefactuur met 329 euro

De Vlaamse energieregulator VREG berekende dat de zogenaamde openbaredienstverplichtingen, zoals onder meer groenestroomcertificaten, een gemiddeld gezin jaarlijks 329 euro kosten. Dat blijkt uit een studie van de Vlaamse energieregulator Vreg, die voor het eerst de kosten op een rijtje zette. De bedoeling is om meer transparantie te schenken: de evolutie van die kosten zal elke maand worden geactualiseerd.

110 reacties

 • Roy Coocks

  3 jaar geleden
  Allee, net of we nog niet wisten dat we op alle manieren bestolen worden door én de leugenaars uit de Wetstraat én de energiemaffia.
 • Peter Janssen

  3 jaar geleden
  Ja, mensen we weten nu hoe het in elkaar zit met de politieke leugenaars die ons steeds en onwettig dan nog blijven bestelen. Hoe gaan we dat oplossen? Hoe gaan we politici ertoe bewegen óns welzijn ter harte te nemen en een beleid te voeren zodat wíj een beter leven en betaalbare basisbehoeften krijgen? Kan dat nog geweldloos?
 • Tom Faes

  3 jaar geleden
  Nee en nog eens nee de nva willen niet meer of hogere belasting , echt niet , maar ja al de postjes moeten betaald worden en daarom lost de nva dat op het een heffing links of een heffing rechts en mogelijk een factuur of drie,vier meer ,maar belastingen verhogen neen. Denk toch eens na mensen.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Tommelein heeft dat goed in elkaar gestoken. De 100€ Turteltaks werd stiekem 329€ extra heffingen.
 • peter destoop

  3 jaar geleden
  en dit allemaal aan 21% BTW. Dus openbare diensten zijn ook al een luxe produkt geworden.