Vlaams minister van Visserij Hilde Crevits (CD&V) kreeg de eer om dit jaar de eerste Zeeuwse zilte oesters te vangen en proeven.
Volledig scherm
Vlaams minister van Visserij Hilde Crevits (CD&V) kreeg de eer om dit jaar de eerste Zeeuwse zilte oesters te vangen en proeven. © Hilde Crevits Twitter

Oesterseizoen officieel geopend in Zeeland, en vooral de Belg zal smullen van dat lekkers

In het Nederlandse Yerseke is het oesterseizoen officieel geopend met een eerste oogst. "We kunnen spreken van een mooie kwaliteit dit jaar", zegt Kees Van Beveren van de Nederlandse Oestervereniging. "De oesters zijn goed gevuld en heerlijk van smaak." Oesters zijn vooral in België erg in trek, met een geschatte afzet van ruim 60 procent.

 1. Mosselbedrijven fuseren: “Al generaties rivalen, dus kennen ze elkaar door en door”
  PREMIUM

  Mosselbe­drij­ven fuseren: “Al generaties rivalen, dus kennen ze elkaar door en door”

  De Zeeuwse mosselboeren bundelen hun krachten. Een maand na de fusie van Aquamossel en Triton gaan nu ook de familiebedrijven Roem van Yerseke en - het in Vlaanderen erg bekende - Prins & Dingemanse samenwerken. Ze worden het grootste mossel- en oesterverwerkende bedrijf van Nederland. "De twee families zijn al generaties rivalen en kennen elkaar door en door: dat heeft de fusie vergemakkelijkt."
 1. Vijf griezelige verrassingen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’
  Play
  games

  Vijf griezelige verrassin­gen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’

 2. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit

Geld