Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

“Nooit moeten bijbetalen, en nu ineens bijna het dubbele”: voorschotten energieleveranciers stijgen ongezien fel. En ja, dat mag zomaar

Om zelf de historisch hoge energieprijzen enigszins op te vangen, schotelen steeds meer elektriciteits- en gasleveranciers hun klanten plots een abrupte voorschot-verhoging voor. Na eerder Mega dropte nu ook de Vlaamse Energieleverancier dat onaangename nieuws de voorbije dagen in de brievenbus of mailbox van heel wat Vlamingen. Met soms zelfs een bijna-verdubbeling van het voorschot: “Terwijl wij nochtans in een zuinige woning leven en niet buitensporig veel energie verbruiken”, klinkt het bij de onbegrijpende klanten. 

159 reacties

 • Henriette Devroey

  20 uur geleden
  Ik noem dit wettelijke diefstal.Elektriciteit is een basisbehoefte.
 • Lut Reyskens

  3 weken geleden
  Waar blijft Europa nu? In deze kinden ze scoren. Maar nee stilzwijgend toestaan net zoals ze hun lonen stilzwijgend verhogen. Meer komt er niet vanuit die hoek.
 • Andy Walgraef

  3 weken geleden
  Ik heb op het hoogtepunt van de corona lockdown een nieuw vast contract afgesloten voor 3 jaar. Ik zit.nog goed tot mei 2023. Ik had deze trend ook verwacht, de prijzen zouden stijgen als alles weer zou opstarten. Moest ik vandaag dat zelfde contract afsluiten zou ik al 3x meer betalen dan nu.
 • Kitty Durinck

  3 weken geleden
  Energie factuur is tegenwoordig de nieuwe belastingsbrief
 • Wim Declercq

  3 weken geleden
  Het is vadertje staat die te veel int. Ongeveer 66% wilt vadertje staat, dus wie is schuld?
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.

Geld