Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

“Nooit moeten bijbetalen, en nu ineens bijna het dubbele”: voorschotten energieleveranciers stijgen ongezien fel. En ja, dat mag zomaar

Om zelf de historisch hoge energieprijzen enigszins op te vangen, schotelen steeds meer elektriciteits- en gasleveranciers hun klanten plots een abrupte voorschot-verhoging voor. Na eerder Mega dropte nu ook de Vlaamse Energieleverancier dat onaangename nieuws de voorbije dagen in de brievenbus of mailbox van heel wat Vlamingen. Met soms zelfs een bijna-verdubbeling van het voorschot: “Terwijl wij nochtans in een zuinige woning leven en niet buitensporig veel energie verbruiken”, klinkt het bij de onbegrijpende klanten. 

161 reacties

 • Erwin Deckers

  2 dagen geleden
  Een voorschotsverhoging is logisch voor wie een variabel contract heeft. Het is niet logisch voor wie een vast contract heeft met een voorschot gebaseerd op een reeds jarenlang gekend gemiddeld verbruik en dit zolang het contract loopt.Het is niet mogelijk de validiteit van een klacht in te schatten als men niet vermeld welk soort contract men heeft.
 • Polutnik Ronald

  2 dagen geleden
  Het is wel logisch dat je meer als het dubbele moet betalen aan de energie voorschotten , nu de prijzen meer dan verdubbeld zijn . Of willen de klagers van de voorschotten 1000€ of meer bij betalen bij de eindafrekening . Denk daar maar eens over na in plaats van te klagen over het voorschot .
 • Henriette Devroey

  1 week geleden
  Ik noem dit wettelijke diefstal.Elektriciteit is een basisbehoefte.
 • Lut Reyskens

  1 maand geleden
  Waar blijft Europa nu? In deze kinden ze scoren. Maar nee stilzwijgend toestaan net zoals ze hun lonen stilzwijgend verhogen. Meer komt er niet vanuit die hoek.
 • Andy Walgraef

  1 maand geleden
  Ik heb op het hoogtepunt van de corona lockdown een nieuw vast contract afgesloten voor 3 jaar. Ik zit.nog goed tot mei 2023. Ik had deze trend ook verwacht, de prijzen zouden stijgen als alles weer zou opstarten. Moest ik vandaag dat zelfde contract afsluiten zou ik al 3x meer betalen dan nu.
 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.

Geld