Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Nieuwe spelers energiemarkt toch niet de goedkoopste

EnergieNamen als Eneco, Engie Electrabel en Luminus klinken u als energieconsument waarschijnlijk bekend in de oren. Daarnaast komen er af en toe kleinere leveranciers bij. Wij gingen na of die kleine spelers ook voordelen bieden ten opzichte van hun grotere concurrenten en of ze bepaalde risico’s met zich meebrengen.

20 reacties

 • Francinne Declerque

  2 jaar geleden
  En toch mensen, probeer er uit te halen wat je kan. Had vorige maand mijn afrekening gekregen, minder verbruikt maar maandelijks bedrag werd opgetrokken met 30 euro ! Omdat de provider verhogingen verwacht, onmiddelijk telefoon genomen en uitgelegd dat ik ga veranderen van provider. Plots werd er een voordeliger tarief aangeboden ...
 • peter colson

  2 jaar geleden
  @David Van acker: Je moet dan wel alles vertellen. Gemiddeld inkomen Thailand, 760 euro. Levensonderhoud 30% lager, huur 32% lager (gemiddeld) En wat zijn de sociale voorzieningen? Ken er ook die naar een veel goedkoper land gingen en een paar jaar later weerkeerden omdat ze met het bovenstaande geen rekening hielden
 • WALTER WIELANDT

  2 jaar geleden
  electriciteit is niet duur maar wel de andere graaiers,,,distributie,taksen ,21%btw enz die ons straffeloos bestelen !!!Als je ziet welke types die ons land besturen weet je het wel zeker ,,,onbekwame zakkenvullers die nog geen regering kunnen vormen maar nog altijd aan de kassa aanschuiven !
 • ringo van der pulst

  2 jaar geleden
  Leveranciers die hun groene stroom aankopen in het buitenland moeten mij eens uitleggen wat daar groen aan is.Dat is hetzelfde als diepvries frieten aankopen in australie.Dan nog het feit dat de factuur voor twee derde uit taksen bestaat en dat je op wat al een taks is nog eens 21 procent btw betaald.Volgens de wet mag je geen twee keer belast worden voor hetzelfde item.Eigenlijk is die btw op geheven taksen dus onwettelijk.
 • Paul Philippaerts

  2 jaar geleden
  Leveren, die maatschappijen leveren toch helemaal niets. De stroom wordt maar door één maatschappij geleverd. Waar die haar stroom gaat aankopen dat maakt misschien een verschil. Heel dat wereldje is alleen maar ingesteld om een hoop firma's en directeuren bij te maken. Wat de rekeningen waanzinnig hoog hebben gemaakt.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken

Geld