Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Nieuwe noodmaatregelen door ongeziene stijging tijdelijke werklozen: tot half jaar uitstel voor aflossing woonkrediet

Wie zijn woonkrediet door de coronacrisis tijdelijk niet kan aflossen, tot zes maanden uitstel kan vragen bij zijn bank. Dat schrijft De Standaard. De maatregel is een tegemoetkoming die vooral voor de tijdelijke of technische werklozen bedoeld is: zij zijn nu al met 500.000, en dat aantal kan nog stijgen tot 1 miljoen, aldus federaal minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) in VTM NIEUWS.

13 reacties

 • Harry Delbon

  1 jaar geleden
  Inderdaad de gepensioneerden moeten ook meer betalen als ze boodschappen gaan doen maar deze moeten niet rekenen op een tegemoetkoming voor water gas en electriteid.
 • An Vanden Bossche

  1 jaar geleden
  Goede maatregelen lijkt mij. Het kost nagenoeg niets aan de ontleners, gezien de intresten zo laag zijn, de aflossing zal enkele maanden langer doorlopen. Wat de huur betreft: dat gaat normaal gezien over een veel lager bedrag dan een hypotheek en kan gemakkelijk van een uitkering betaald worden.
 • Ronny Mercy

  1 jaar geleden
  Tis tijd dat er iets gedaan word voor de gepensioneerden
 • Gert De Boeck

  1 jaar geleden
  En de “ groene “ leningen? Daar moet toch ook iets voor te doen zijn? Voor autoleningen kan ik nog aannemen dat deze doorlopen. Vadertje staat kan niet alles op zich nemen, dat moeten we ook begrijpen.
 • Patrick Delsemme

  1 jaar geleden
  En de mensen die huur moeten betalen die pakken er weeral naast de verhuurder krijgt de voordelen en de huurder moet maar zien rond te komen

Geld