Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / Bart Leye

Niet elke wijn wordt beter met de jaren: Sepideh legt uit hoe je het onderscheid maakt

Summer ChallengesHoe weet je tot wanneer je wijn lekker blijft: kijk je daarvoor naar de kleur of het land van afkomst? Of  kan je het nodige afleiden van de fles zelf? “Soms staat op het etiket een advies over de periode dat de wijn nog bewaard kan worden, maar lang niet altijd”, weet sommelier Sepideh Sedaghatnia. Zij legt uit hoe je in dat geval het onderscheid maakt.

 1. Opletten geblazen: coronapandemie stuwt namaakhandel naar ongekende hoogtes

  Opletten geblazen: coronapan­de­mie stuwt namaakhan­del naar ongekende hoogtes

  De coronapandemie stuwt het online winkelen naar ongekende hoogtes, maar daarmee ook de handel in namaakproducten. De douane nam dit jaar al bijna één miljoen artikelen in beslag, bijna anderhalf keer zoveel als in heel 2019. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem wijst online shoppers op de risico's. “Ze schaden de economie, zijn slecht voor de portemonnee en kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid.”
 2. Hoe vol mag je een wijnglas schenken? Sepideh maakt van jou de beste thuissommelier
  PREMIUM

  Hoe vol mag je een wijnglas schenken? Sepideh maakt van jou de beste thuissomme­lier

  Ietwat wijnliefhebber kent het teleurstellende gevoel. Dan krijg je op restaurant of in de bar een knoert van een wijnglas voorgeschoteld en vult de sommelier van dienst enkel het bodempje. Toch telkens weer een afknapper(tje). “Nochtans serveren we heus niet minder wijn dan vroeger”, verzekert sommelier Sepideh Sedaghatnia . Zij vertelt vandaag hoeveel wijn je als goede thuissommelier precies moet uitschenken.
 1. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

Geld