Netbeheerders tegen grote uitrol slimme meters

De vijf Belgische distributienetbeheerders verwerpen de grootschalige uitrol van slimme meters, een eis van Europa. Ze pleiten ervoor enkel een slimme meter te plaatsen bij diegenen die zelf energie opwekken, bijvoorbeeld met zonnepanelen, en bij de gezinnen met een budgetmeter.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. De ene groene stroom is de andere niet: waar zitten de verschillen? En wat betaal je ervoor?
  Mijnenergie

  De ene groene stroom is de andere niet: waar zitten de verschil­len? En wat betaal je ervoor?

  Groene stroom vind je bij heel wat elektriciteitsleveranciers. Waar de ene speler zelf duurzame energie opwekt, koopt de andere de nodige certificaten op bij een derde producent. Je kan er echter ook voor kiezen je stroom rechtstreeks aan te kopen bij lokale producenten, of hebt de optie te investeren in coöperatieve vennootschappen. Waar liggen de verschillen? En betaal je voor het ene intitiatief meer dan voor het andere? Mijnenergie.be ging op zoek naar antwoorden.

Geld