Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Neprecensies binnenkort verboden in Nederland

De Nederlandse regering komt met een verbod op het plaatsen of laten plaatsen van neprecensies op internet. Consumenten moeten zo beter beschermd worden bij het doen van online aankopen of het boeken van een hotelkamer of reis, zo meldt het Algemeen Dagblad (AD).

5 reacties

 • Jean Schepens

  1 maand geleden
  dat moest allang afgeschaft en verboden zijn ! heb zelf ooit eens 'fantastische lekker' gaan eten op advies van ... nooit zo slecht gegeten als toen ! (= echt gebeurd !) ; NONKELJEAN
 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  De praktijk moest op Europees vlak al totaal verboden geweest zijn! Neprecensies worden soms gemanipuleerd, vanuit India. Sommigen verdienen geld met de plaatsing van positieve waarderingen. Onlangs een buitengewone reportage hierover op de Duitse TV.
 • Marjan Frankie

  2 maanden geleden
  De Recensies zijn zo fake als het maar zijn kan zeker bij on-line shoppen, als je een negatieve recensies geeft en een eerlijke komt ze zelden of nooit in aanmerking en word ze dus niet gepubliceerd, recensies zouden door derden moeten beoordeeld worden en niet door de web winkel of het hotel zelf want dan is het larie en apekool
 • Patrick Weyers

  2 maanden geleden
  Internet is het grootste bedrog platform aller tijden.
 • christiane dewaele

  2 maanden geleden
  Ik lees ook altijd de reviews om het waarom te weten en te vergelijken met andere reviews over het zelfde of andere reviews van die personen.Sommige vinden iets heel goed en geven maar een 8 Terwijl de klagers bijna altijd dezelfde zijn. Maar als iets verkeerd loopt of niet goed is zijn het daarom geen nep reviews. Wie gaat hier over oordelen. Als de regering gaat beslissen wat nep is en wat niet kunnen meteen alle reviews af geschaft worden
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Voedingsindustrie gaat ten onder aan exploderende grondstofprijzen: “Consumentenprijs moét minstens 5 tot 10% omhoog”
  PREMIUM
  74

  Voedingsin­du­strie gaat ten onder aan exploderen­de grondstof­prij­zen: “Consumen­ten­prijs moét minstens 5 tot 10% omhoog”

  Zoals wel meer productiesectoren vaart de voedingsindustrie momenteel door woelige wateren. De brexit was nog maar de eerste van vijf hoge golven, waarvan de exploderende productiekosten de zwaarste wordt. “Onze voedingsmiddelen zullen komend jaar wel 5 à 10 procent duurder moéten. Minimaal, wil onze sector niet kopje-onder gaan”, aldus Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie.

Geld