Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Neprecensies binnenkort verboden in Nederland

De Nederlandse regering komt met een verbod op het plaatsen of laten plaatsen van neprecensies op internet. Consumenten moeten zo beter beschermd worden bij het doen van online aankopen of het boeken van een hotelkamer of reis, zo meldt het Algemeen Dagblad (AD).

5 reacties

 • Jean Schepens

  7 maanden geleden
  dat moest allang afgeschaft en verboden zijn ! heb zelf ooit eens 'fantastische lekker' gaan eten op advies van ... nooit zo slecht gegeten als toen ! (= echt gebeurd !) ; NONKELJEAN
 • Emi Hergersberg

  7 maanden geleden
  De praktijk moest op Europees vlak al totaal verboden geweest zijn! Neprecensies worden soms gemanipuleerd, vanuit India. Sommigen verdienen geld met de plaatsing van positieve waarderingen. Onlangs een buitengewone reportage hierover op de Duitse TV.
 • Marjan Frankie

  7 maanden geleden
  De Recensies zijn zo fake als het maar zijn kan zeker bij on-line shoppen, als je een negatieve recensies geeft en een eerlijke komt ze zelden of nooit in aanmerking en word ze dus niet gepubliceerd, recensies zouden door derden moeten beoordeeld worden en niet door de web winkel of het hotel zelf want dan is het larie en apekool
 • Patrick Weyers

  7 maanden geleden
  Internet is het grootste bedrog platform aller tijden.
 • christiane dewaele

  7 maanden geleden
  Ik lees ook altijd de reviews om het waarom te weten en te vergelijken met andere reviews over het zelfde of andere reviews van die personen.Sommige vinden iets heel goed en geven maar een 8 Terwijl de klagers bijna altijd dezelfde zijn. Maar als iets verkeerd loopt of niet goed is zijn het daarom geen nep reviews. Wie gaat hier over oordelen. Als de regering gaat beslissen wat nep is en wat niet kunnen meteen alle reviews af geschaft worden
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 1. PROMOJAGERS SUPERTIP. Kruidvat geeft tot 75 procent korting en deelt gratis producten uit: “Ik betaalde maar 6,22 euro. Er ging 93,86 euro af!”
  16

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Kruidvat geeft tot 75 procent korting en deelt gratis producten uit: “Ik betaalde maar 6,22 euro. Er ging 93,86 euro af!”

  De leden van Promojagers België - die de strafste koopjes met elkaar delen - reppen zich dezer dagen en masse naar kruideniersketen Kruidvat. Je krijgt er 75 procent korting op een hele reeks artikelen met een gele sticker en er zijn zelfs gratis pods van Dash te scoren. Dat doet de rekening aan de kassa bij sommigen drastisch omlaag gaan.