ANP
Volledig scherm
© ANP

Negatieve rente doet zijn intrede. Dit moet u weten

SparenDe Belgische privébank Puilaetco Dewaay Private Bankers rekent vanaf 1 december 2019 0,50% strafrente aan voor inlagen boven de 5 miljoen euro. De negatieve rente doet zo zijn intrede in ons land. Toch zijn er wel manieren om die te omzeilen. 

50 reacties

 • Leo Peeters

  3 jaar geleden
  @Roger Geens, dat lijkt een logische conclusie, maar ze is fout. Dat is zoals een winkelier die zijn koelkasten een voor een afdankt en zegt nu te besparen op elektriciteit. Maar hij ziet ook zijn omzet dalen gezien hij enkel nog droge of niet bederfbare voeding verkoopt. Een bank leeft o.a. van het uitlenen van geld en de verkoop van aandelen en fondsen. De twee grote gruwels voor een bank: mensen die hun geld weghalen en geld dat de bank bij de ECB moet parkeren.
 • Tim Peeters

  3 jaar geleden
  Misschien moeten we als burgers geld onder elkaar uitlenen tegen lagere rente en instapkosten dan de banken.wel goed juridisch geregeld.
 • Pierre Vaneylen

  3 jaar geleden
  Hoe kan "Europa" U pluimen? Heel simpel druk massaal geld bij en negatieve intrest op de spaarboekjes. Zelf zorgen ze voor hun zelf een behoorlijke opslag en de ivoren toren "Europa" blijft gevrijwaard. Ze hebben ons siroop gesmeerd bij de invoering van de euro, nu gaan we de gevolgen dragen.
 • Ghijs Elvan

  3 jaar geleden
  Waarvan zou de bank meer intresten moeten betalen? Waarom zouden ze meer intresten moeten betalen? De banken hebben geen geld om meer intresten te betalen. Het is ook niet nodig, want ze krijgen meer dan genoeg geld van spaarders dan wat ze nodig hebben. Waarom zouden ze meer intrest betalen? Om nog meer geld van spaarders te krijgen dat ze niet kunnen uitlenen?
 • Marc Van der Vloedt

  3 jaar geleden
  @ Leo Marien, toch geen lidgeld betalen aan de "serieuze" beleggingsspecialist die u zal behoeden voor de "catastrofe" ? (want dan ben je ook zijn slaafje ;-) en als je toch "namen" en begrippen wil gebruiken die wijzen op ...dan weet je toch wat, hoe en waar je best "spaart".