Jaarlijks komen in Nederland 150 miljoen blikjes in het milieu terecht.
Volledig scherm
Jaarlijks komen in Nederland 150 miljoen blikjes in het milieu terecht. © Getty Images

Nederland voert vanaf eind volgend jaar statiegeld op blikjes in

Vanaf eind volgend jaar voert Nederland statiegeld op blikjes in. Het statiegeldbedrag per blikje wordt minimaal 15 cent. De maatregel gaat in op 31 december 2022. De Nederlandse regering komt met de maatregel omdat er nog steeds te veel blik als zwerfafval in het milieu belandt.

5 reacties

 • Gerd Van nieuwenhove

  1 jaar geleden
  Hier slapen onze ministers . Die liggen wakker voor je stem te bekomen .. Dus statiegeld nooit want de middenstand is tegen ?
 • John Stahl

  1 jaar geleden
  Gaat er dan in elke winkel, behalve kleinhandel, een machine staan die uw lege blikjes zal inslikken en u een bonnetje geven, zoals nu al 10 jaar in Duitsland gebeurt? Graag concrete info over de praktische uitwerking.
 • Yvan Lissens

  1 jaar geleden
  Dat moest hier ook allang aan de orde zijn. Hier rommelt men liever wat in de marge, maakt men plastiek- en blikverpakking gewoon wat duurder waardoor de gebruiker meer betaalt, maar de producent uit de wind blijft. Van mij mag men er zelfs brikverpakkingen aan toevoegen.
 • Peter van Dijk

  1 jaar geleden
  Dat had er van mij veel eerder mogen gekomen. Dan word ik rijk van het zwerfafval.
 • Gilbert Rodts

  1 jaar geleden
  De Nederlanders kunnen al beginnen sparen , ze kunnen nog veel geld opstrijken dan .
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?