Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Na afschaffing woonbonus en de rush op huizen: wat met prijzen woningmarkt?

De afschaffing van de woonbonus heeft wel degelijk een enorme jacht op huizen veroorzaakt. Het aantal vastgoedtransacties ging sinds de bekendmaking met bijna 43 procent omhoog. Om alsnog van de woonbonus te kunnen genieten, betaalden gehaaste kopers ook vlot 3,2 procent meer. De vraag nu de rush is gaan liggen: wat met de woningprijzen na de woonbonus?

49 reacties

 • Fonske Beys

  1 jaar geleden
  Zolang er iemand met makelaar koopt zijn prijzen te duur . Diefstal begint al bij verkooprijs , hoe hoger hoe meer commissie . Heeft trouwens geen enkel meerwaarde het is enkel bij een notaris dat je langs moet .
 • Johnny chanet

  1 jaar geleden
  Is een huis duur : ja. Hoe duur even vergelijken. Een koppel dat niet rookt kan 220000 lenen over 25 jaar voor de prijs wat een ander koppel oprookt. Een beetje auto kost op de lange termijn veel meer dan een huis.
 • Maurice Berden

  1 jaar geleden
  Marc De Volder, hoe kom je tot besluit dat de banken de huizen duurder maken? Met een lening van 1 % of nog minder kan je de bank toch niet beschuldigen. Mijn eerste lening in 1985 was er eentje tegen 11 % intrest. Ook wij hebben het gehaald.
 • Leo Duym

  1 jaar geleden
  Er zullen weliswaar minder kopers zijn, maar ook minder verkopers: wie wilde kopen heeft dat nu nog gedaan, en wie wilde verkopen binnen afzienbare tijd heeft dat wat vervroegd gedaan. Vraag en bod blijven nu (voor even) in evenwicht: prijzen bewegen niet veel meer. De notarissen en immobiliën-kantoren zullen het wel minder druk hebben. En als een N-VA’er iets zegt of belooft: het is bijna altijd net andersom.
 • marc de Volder

  1 jaar geleden
  Men praat steeds over jonge mensen. En alleenstaanden dan? Had eigen huis,scheiding en nu huurhuis voor 845 euro. Kinderen bleven bij mij. Pensioen zal een 1300 euro zijn. Van maandelijks brutoloon houden ze maandelijks 800 euro af. Heb 1800 euro voor weekeinden,feestdagen,nachten,leven riskeren. Op 19 de verjaardag verplicht legerdienst. Werk al 36 jaar voor maatschappij en zal in armoede belanden. Bedankt Belgie.Huizen zijn te duur door makelaars en banken.
 1. En u vond 202 miljoen euro al veel? Dit zijn de hoogste loterijbedragen die in Amerika uitgekeerd werden
  5

  En u vond 202 miljoen euro al veel? Dit zijn de hoogste loterijbe­dra­gen die in Amerika uitgekeerd werden

  Vanavond is er met EuroMillions 202 miljoen euro te winnen. Prima kans om schandalig rijk te worden, maar in het buitenland deden loterijen er vaak nog een flinke schep bovenop. De grootste jackpot viel in januari 2016 via Powerball. Drie winnaars mochten toen een fortuin van 1,586 miljard dollar (1,307 miljard euro) onder elkaar verdelen. Twee jaar later mocht een geluksvogel uit South Carolina de fabelachtige inzet van 1,535 miljard dollar (1,265 miljard euro) helemaal voor zichzelf houden.
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen

Geld