UNKNOWN
Volledig scherm
© UNKNOWN

Minder bouwvergunningen in eerste negen maanden 2011

Van januari tot en met september vorig jaar zijn er in België vergunningen verleend voor de bouw van 31.907 woningen. Dat is 22 procent minder dan in dezelfde periode in 2010, zo blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Economie. De renovatie houdt beter stand.

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Wordt de robot in je app je nieuwe bankier en in welke mate ben jij tevreden met die evolutie?
  Spaargids.be

  Wordt de robot in je app je nieuwe bankier en in welke mate ben jij tevreden met die evolutie?

  Een digitale assistent in je bankapp vertelt je dat je loon gestort is en helpt je bij betalingen of het indienen van een schade-aangifte. KBC was de eerste Belgische bank die vorig jaar met Kate zo’n slimme robot introduceerde. Na een half jaar had de helft van hun app-gebruikers er minstens één keer gebruik van gemaakt. Zullen ook andere Belgische banken binnenkort zo’n chatbot introduceren? En zal die op termijn de rol van de klassieke bankier overnemen? Spaargids.be vroeg het aan bankenexpert Rik Coeckelbergs.
 1. Opnieuw energiebedrijf failliet in Nederland

  Opnieuw energiebe­drijf failliet in Nederland

  Het Nederlandse energiebedrijf ‘Allure Energie’ heeft het faillissement aangevraagd. Daarmee is Allure de derde energieleverancier in korte tijd die bezwijkt in Nederland. Eerder vielen ook al ‘Enstroga’ en ‘Welkom Energie’ om. Anders dan bij die twee waren niet de gestegen prijzen voor energie reden voor het faillissement, maar zorgde een strijd tussen aandeelhouders ervoor dat niet meer betrouwbaar stroom en gas kon worden geleverd.

Geld