Michaël Van Droogenbroeck geeft tips om te besparen op uw energiefactuur.
Volledig scherm
PREMIUM
Michaël Van Droogenbroeck geeft tips om te besparen op uw energiefactuur. © Steven Richardson

Minder betalen voor energie? Expert Michaël Van Droogenbroeck legt uit waarop u kunt besparen

Een op de vijf gezinnen in ons land heeft moeite om de energiefactuur te betalen en bijna evenveel gezinnen geven te veel uit aan energie. Het zijn cijfers die de Koning Boudewijnstichting al een tijdje terug berekende, maar die met het klimaatdebat vandaag opnieuw bijzonder actueel zijn. Wat kan u doen om te besparen op die energiefactuur? 

23 reacties

 • Bert Bertels

  4 jaar geleden
  Hoe zuiniger we worden, hoe meer we gaan betalen. Uiteindelijk wil de multinational zijn winsten vergroten.
 • David Bleckham

  4 jaar geleden
  Wij besparen al jaren, en elk jaar wordt onze factuur duurder, nog even en we verbruiken niets meer, maar de hoge factuur zullen we blijven ontvangen. Te gek om los te lopen, allemaal om zkken te vullen.
 • Marcel van Alderweireldt

  4 jaar geleden
  De consument bespaart al genoeg; hoog tijd dat de overheid de btw op energie naar beneden haalt! Met de steekpenningen die ze ontvangen van de energiemaffia zouden ze moeten tevreden zijn en ons ook eens iets gunnen!
 • Ludo Hermans

  4 jaar geleden
  Wat kan de arbeidsvreugde bij de poenscheppers in deze sector overtreffen?
 • Y. Coene

  4 jaar geleden
  Dat is toch raar 10 jaar geleden zaten we bij Electrabel en voor gas en elektriciteit betaalden wie 210 euro per maand en konden nog wat opleggen einde van het jaar ,nu 10 jaar later groepsaankopen ons huis volledig in Led gestoken verbruik van 1600 watt naar 100 watt, nu betalen wij 126 euro per maand en trekken nog 198 euro terug, en al die leds heb ik ook niet op 1 dag gestoken, om de maand een paar want toen kosten ze nog 29 euro voor 1 led lamp, besparen kan altijd maar je moet willen.