Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Met pensioensparen en groepsverzekering alleen komt u er niet. Zo spaart u genoeg tot uw pensioen

Wie tijdens de pensioenjaren onbekommerd de levensstandaard van voordien wil behouden, legt best een spaarpot van 300.000 euro aan. Met louter een groepsverzekering en pensioensparen komt u nooit aan zo’n bedrag. Gevolg: u zal extra inspanningen moeten leveren. 

32 reacties

 • Frank Joos

  2 jaar geleden
  LEEF ALSOF HET JE LAATSTE DAG IS. En als je dan niets meer hebt laten ze je ook niet doodgaan hoor. Ik weet van een ex baas van een steenfabriek en een landloper dat die iedere dag aan dezelfde tafel eten in een rusthuis. Één verschil, de ex baas betaald iedere maand 1714 € en de landloper zit er op kosten van het OCMW. En dat is zo al enkele jaren.
 • marc kerckhofs

  2 jaar geleden
  Ik heb een groepsverzekering + een pensioenverzekering van vakbond + Tak 21 + een wettelijk pensioen (een klein) . één probleem kan niet met pensioen moet langer werken voor vadertj staat. Beter niet pensioenverzekering noemen maar wezengeld.
 • Hilde Peeters

  2 jaar geleden
  Ik ga heel mijn leven moeten huren en mijn pensioentje is niet dat bedrag dat ze hier opnoemen dus ik ga na mijn pensioen niet meer meten leven vrees ik.Maar als ze de pensioenleeftijd blijven verhogen zal dat probleem zich ook oplossen.
 • Jo Denijs

  2 jaar geleden
  We moeten allemaal de politiek in
 • christianne bruyland

  2 jaar geleden
  het zijn de miljarden die op de gewone spaarrekeningen staan, die de banken de ogen uitsteekt en waar ze niet mee aan de slag kunnen, ze willen de mensen alles aanpraten, maar dezelfde mensen bedanken hiervoor
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Demir: “Ook in ons land één kleine energieleverancier met betalingsproblemen”
  Play

  Demir: “Ook in ons land één kleine energiele­ve­ran­cier met betalings­pro­ble­men”

  De hoge energieprijzen laten zich niet alleen voelen bij de verbruikers, ze wegen ook door bij sommige energieleveranciers. Zo is er een kleine leverancier die met een betalingsachterstand kampt. Dat heeft Vlaams minister van Energie Zuhal Demir in het Vlaams Parlement gezegd. Volgens de N-VA-minister worden er met netbeheerder Fluvius voorbereidingen getroffen om indien nodig in te springen.

Geld