File op de Brusselse ring. Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
File op de Brusselse ring. Beeld ter illustratie. © Photo News

Met de auto, fiets of openbaar vervoer naar het werk? Op deze vergoedingen heb je vandaag al recht

Ook al staan we steeds vaker en langer stil op weg naar en van het werk (of net daarom misschien), op het vlak van mobiliteit en arbeid beweegt er de jongste jaren van alles. Zo veel zelfs dat sommigen door de bomen het bos niet meer dreigen te zien. Hoog tijd dus voor een overzicht: wat mag je wel en niet van je werkgever verwachten, als het op het vergoeden van je woon-werkverkeer aankomt? En wat is er vandaag zonder meer verplicht?

8 reacties

 • Neo Pixel

  2 jaar geleden
  En die in het onderwijs werken krijgen niets!
 • Bart Buysse

  2 jaar geleden
  waarom wordt motor niet genoemd? Dit is nochtans de oplossing. Met de motor rij je tussen alle file's door en elke motor op de weg is een auto minder. De motor is ook fiscaal aftrekbaar , dus voordelig als je hier voor woon - werkverkeer voor kiest. Dit zou veel meer gepromoot moeten worden. Zelf jarenlang met het openbaar vervoer gaan werken , nog nooit zo gelukkig geweest als de laatste 6 jaar met de motor, nooit geen vertragingen, 35min onderweg ipv 2u met het openbaar vervoer.
 • Freddy De Vos

  2 jaar geleden
  Met het huidige achterlijke beleid zal het probleem nooit opgelost geraken. Investeer in een deftig netwerk van openbaar vervoer dat 24/24u en 7/7d beschikbaar is en maak het betaalbaar (trein is veel duurder dan auto) en met de bus ben je altijd te laat. Investeer in fietssnelwegen en tunnels, waardoor zwakke weggebruiker niet de auto voor de voeten loopt.
 • koen leenknecht

  2 jaar geleden
  Landen die economisch vooruit willen gaan investeren in een goed wegennet....hier wordt alles tegengewerkt en staat alles stil . We rijden nog op de wegen van de jaren 70-80 en en sedert de opening van het ijzeren gordijn passeert gans europa op de vlaamse wegen ! Door het niet investeren in het wegennet vallen er ieder jaar doden !!!!!!
 • guy vermeulen

  2 jaar geleden
  We zijn in een tijdperk gekomen dat we al jaren met ons gat in de boter zijn gevallen ,een leningske van hier ,een premie van ginder, een aftrek postje van dit en van dat,....in mijn jonge tijd bestond dit allemaal niet. Geen geld was eerst sparen en niet kopen ,nu is het eerst kopen en dan afbetalen . De omgekeerde wereld. Alles verdubbelen in prijs,dan zal de auto misschien blijven staan.Ze hebben nog liever geen eten.