ShutterStock
Volledig scherm
PREMIUM
© ShutterStock

Met 4,5 miljoen nooit zoveel phishing-meldingen als in 2021: dit zijn de nieuwste oplichtingstrucs waarvoor u beter oppast

De phishing-criminelen hebben in het bijna voorbije 2021 genadelozer dan ooit toegeslagen. Met intussen 13.000 meldingen per dag — of 4,5 miljoen (!) per jaar — is nog nooit zo veelvuldig gepoogd om argeloze Belgen geld te ontfutselen met misleidende mails, sms’jes of andere onlinefraudes. “Waarbij die oplichters ook steeds dichter bij de actualiteit ‘aanleunen’ en zelfs het boostervaccin, de pakjestijd en zedenfeiten misbruiken”, ziet men bij het Centrum voor Cybersecurity België (CCB). Dit zijn de sluwste oplichtingstrucs van het moment. 

19 reacties

 • Rita Van Buynder-Van Overloop

  8 maanden geleden
  Ik klik op geen enkele link in een Mail als het over bankzaken of over betalen gaat en ik vertrouw zelfs de post niet meer. Dan neem ik contact op met de verzender van het factuur en vraag om bevestiging.
 • ludo sprangers

  1 jaar geleden
  Facturen terug per post ipv al dat digitaal gedoe! Beter voor het milieu? Neen voor de bedrijven : minder papier, minder inkt en geen postzegel. Allemaal winst voor zichzelf!
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Worden die nieuwe energierekeningen daar ook bij gerekend. Binnenkort krijg je ook dat nieuwe slimme apparaatje om je extra geld afhandig te maken. De slimme meters voor gas en elektriciteit.
 • johan fransaert

  1 jaar geleden
  Ik ga nooit op meldingen in die ik krijg via het internet of sociale media enkel meldingen die via de post komen omdat je nooit weet of meldingen via internet en sociale media wel zijn wat ze beweren te zijn.
 • Ian Vandenbossche

  1 jaar geleden
  Miljoenen phishing berichten. In 2021 1 nieuwsbericht over een opgepakte phisher. Phishen is dus beter dan EuroMillions winnen.