Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

“Mensen die zwembad hebben gevuld met leidingwater, zullen verbaasd opkijken als ze waterrekening gepresenteerd krijgen”

Hoe komt het dat je waterfactuur met 155 procent kan stijgen terwijl je waterverbruik “maar” met 100% omhoog is gegaan? Paul D’Hoore, geldexpert in ons geldpanel, ziet in deze afrekening heel wat andere factoren meespelen, maar raadt sowieso aan om zeker eens stil te staan bij de kostprijs van je consumptie. “Want voor water bestaan er twee tarieven, en de prijsverschillen per regio kunnen aanzienlijk zijn.” Met welke bijkomende kosten moet je dan rekening houden?

 1. Kan grondwaterput drinkwaterprobleem oplossen? Dit moet je weten voor je er een installeert
  PREMIUM

  Kan grondwater­put drinkwater­pro­bleem oplossen? Dit moet je weten voor je er een instal­leert

  Dat drinkbaar water helemaal niet zo vanzelfsprekend is, zelfs in onze westerse wereld, mochten de inwoners van Overijse onlangs aan den lijve ondervinden. Door de geringe regenval waren veel regenwaterputten in de streek leeg en verdubbelde het verbruik van leidingwater. Uiteindelijk kwam er geen druppel meer uit de kraan. Toch is een grondwaterput boren in deze droge tijden geen goede oplossing, benadrukken experts. Hoe werkt zo een put, wat kost het en mag je er bovendien zomaar een plaatsen?
 2. Zo vermijd je dat je het water uit je opzetzwembad vaak moet vervangen
  PREMIUM

  Zo vermijd je dat je het water uit je opzetzwem­bad vaak moet vervangen

  Een zwembad in de tuin is puur plezier, maar vraagt ook het nodige onderhoud. Wie de ph-waarde en het chloorgehalte van het water niet in de gaten houdt, krijgt immers binnen de kortste keren ‘erwtensoep’. Hoe voorkom je dat je water groen kleurt? Wanneer zijn chloortabletten nodig? En wat kost dit alles? Zwembadspecialiste Eefje Bleys beantwoordt enkele veelgestelde vragen zodat ook jij ook tijdens deze nieuwe hittegolf zorgeloos in je opzetzwembad kan plonsen.
 1. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'

 2. Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen
  Play

  Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen

Geld