BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Meer mensen gekant tegen digitale meter: “Vooral eigenaars van zonnepanelen”

Het aantal gezinnen dat gekant is tegen de invoering van de digitale energiemeter, is dit jaar aanzienlijk gestegen. Dat blijkt uit de jaarlijkse marktmonitor van de Vlaamse energieregulator (VREG).

 1. Vijf huishoudens met een variabel energiecontract wikken en wegen: “Een zonnepaneel, een autobatterij en mijn radio speelt de hele dag”
  PREMIUM

  Vijf huishou­dens met een variabel energiecon­tract wikken en wegen: “Een zonnepa­neel, een autobatte­rij en mijn radio speelt de hele dag”

  De energiefactuur van gezinnen met een gemiddeld verbruik ligt nu al 714 euro hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van energieregulator Creg. De duurdere energierekening treft vooral gezinnen met een variabel contract. Vijf huishoudens met een variabel contract wikken en wegen hun opties en vertellen hoe zij hun energieverbruik toch nog proberen te drukken.
 2. Zullen de energieprijzen binnenkort zakken? En hoe groot zal de daling zijn? Expert beantwoordt de belangrijkste vragen
  PREMIUM

  Zullen de energie­prij­zen binnenkort zakken? En hoe groot zal de daling zijn? Expert beant­woordt de belangrijk­ste vragen

  De prijzen voor gas en elektriciteit zijn al sinds de zomer stelselmatig omhoog aan het kruipen en staan nu op het hoogste niveau ooit. Hoelang kan dit nog blijven duren? Mogen we hopen dat de prijzen binnenkort weer gaan zakken? En hoe groot zal de daling dan zijn? Matthias Detremmerie (37), stroomhandelaar voor leverancier Elindus, beantwoordt de zeven belangrijkste vragen. “Het is blinde paniek bij de traders.”

Geld