Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Meer gezinnen kloppen aan bij OCMW door hoge energiefacturen: “Leveranciers maken het extra moeilijk”

Het aantal hulpvragen van gezinnen die door de exploderende energieprijzen in moeilijkheden komen, is flink toegenomen. Dat merken maatschappelijk werkers over heel Vlaanderen die met de problematiek bezig zijn. Bij sommige energieloketten is de vraag verdubbeld. Ze hekelen de energieleveranciers die amper bereikbaar zijn, waardoor kwetsbare gezinnen nóg dieper in de problemen geraken. “Ze maken onze taak van bemiddelaar onmogelijk.”

101 reacties

 • Leonarda Van Opbroecke

  4 maanden geleden
  Beste Henri Vandeperre, dit wordt onze toekomst. Zwaar gaan betalen voor lucht, wind,zon, enz. Eneco wekt 100% "Groene" energie op. Afkomstig van windmolens en zonnepanelen. Zij hebben niets te maken met vraag en aanbod van fossielle brandstof. Maar met volle goedkeuring van Vivaldi mogen ze de prijsschommelingen met fossiele opgewekte energie volgen?? En het triestige is dat de bevolking hiertegen machteloos staat.
 • henri vanderperre

  4 maanden geleden
  Destijds aangeraden om electrisch te verwarmen (de toekomst!) met accumulate en nachttarief. De kerncentrales moeten dicht in 2025 maar ondertussen schaft men reeds het nachttarief af. Heden ontvingen wij van Eneco onze maandelijkse voorschotfactuur:1.227,54€ (inclusief BTW 212,66).Daar gaat mijn pensioen...
 • gilbert Gijdé

  4 maanden geleden
  nogmaals voor de zoveelste maal benadrukt,welke snertpartij de vld is.Engie,die men verkocht aan frankrijk,maakt miljarden winst
 • Vic Bellemans

  4 maanden geleden
  Wees gerust, geachte leden van het "gepeupel", OOIT komt alles weer goed. Dat is wat Tinne Degroene en Alexander Deblauwe proberen als waarheid te verkondigen. Wel MIJN waarheid is dat de verwarming DRIE graden lager staat dan normaal, ik met de kiekens ga slapen en zéér laat opsta. Dit alles na NEGENENVEERTIG jaar full time gewerkt te hebben en sinds drie jaar op pensioen te zijn. Ik had mij het toch een ietsje beter voorgesteld. Néé, ik vraag géén luxe. Gewoon kunnen LEVEN.
 • Inge Scheyltjens

  4 maanden geleden
  Alexander de Croo en soortgenoten, dat hebben jullie goed gedaan!!!
 1. Sterven bij de ene bank duurder dan bij de andere: zoveel rekent jouw bank aan
  Spaargids.be

  Sterven bij de ene bank duurder dan bij de andere: zoveel rekent jouw bank aan

  Na het overlijden van een dierbare staan de erfgenamen heel wat kosten te wachten. Naast de belasting op de erfenis, rekent ook de bank een vergoeding aan. Onder de noemer ‘aanrekening kosten nalatenschap’ bundelt de bank de kosten die ze maken bij de administratieve formaliteiten in geval van overlijden. Een analyse van Spaargids.be leert dat sterven bij de ene bank een pak duurder uitvalt dan bij de andere.