Een verzekering voor je zonnepanelen: is dat nuttig?
Volledig scherm
Een verzekering voor je zonnepanelen: is dat nuttig? © Getty Images/Johner RF

Meer dan 93.000 retroactieve zonnepanelenpremies aangevraagd

Al bijna 93.500 eigenaars van zonnepanelen hebben tot nu toe een retroactieve investeringspremie aangevraagd. Dat blijkt uit gegevens van het kabinet van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). De regeling kwam er nadat het Grondwettelijk Hof de virtueel terugdraaiende teller had vernietigd. Die gaf eigenaars van zonnepanelen ook met een digitale meter nog recht op het oude systeem met een terugdraaiende teller en een prosumententarief. Als compensatie voor de vernietiging werkte de Vlaamse regering de retroactieve investeringspremie uit.

12 reacties

 • Stefanie van Dijk

  4 maanden geleden
  Iedereen die zich de digitale meter heeft laten aanpraten en panelen heeft liggen heeft (als ie slim is) die premie aangevraagd want anders schiet je er echt extra bij in. Dat maakt overigens totaal niks goed van de valse beloftes die gedaan zijn ! Ik ben in ieder geval heel voorzichtig geworden met alles wat gepromoot wordt en zeker als er premies voor gegeven worden gaan er bij mij alarmbellen af!
 • Catherine Mistiaen

  4 maanden geleden
  Ik volg de redenering van L-B Giot. Er is een universeel rechtvaardigheidsgevoel aanwezig in elk mens, ook in de politici. Ze hebben een hart, zoals iedereen. Meer staatsinmenging in het belang van het volk, is de logica zelve. Menselijke prijzen verkrijgen in het voordeel van particulieren (= de klanten) is geen links dogma, maar gewoon normale menselijkheid. Grote oppervlakten met ZP zouden de eigendom kunnen zijn van de staat, die de prijzen voor consumenten in bedwang houdt.
 • Filip Vanlaeken

  4 maanden geleden
  Afpersing. Demir lokt met een habbekrats maar verkrijgt vooral vrijstelling van vervolging voor het burgerbedrog dat zij en haar voorgangers jarenlang pleegden. De meeste vand due 93000 beseffen niet dat ze meer dan 20.000 euro zullen moeten gaan betalen voor electriciteit die ze zelf eerst op het net gaan zetten. En hoe gaan we doelstellingen galen als niemand nog de regering vertrouwd ? Geen enkele belofte is nog geloofwaardig. Dit is een drama voor zowel de betrokkenen als het milieu.
 • Luc Hermans

  4 maanden geleden
  Alles wat beloofd werd, was achteraf een leugen. Politici zijn niet te vertrouwens.
 • Luc Van den Bulcke

  4 maanden geleden
  Dank zij de herenboer van Oostende zitten de bezitters van zonnepanelen met een enorme kater!