Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen).
Volledig scherm
Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). © BELGA

Meer dan 900.000 gezinnen betalen 500 euro te veel voor energie: “Leveranciers beloven om slapende contracten aan te pakken”

Op heel korte termijn komt er een plan van aanpak voor de slapende energiecontracten. Dat hebben de toplui van de verschillende energieleveranciers beloofd na een ontmoeting met onder anderen federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). De problematiek van de slapende contracten werd vandaag nog eens aangehaald door de CREG. Uit het jaarverslag van de energieregulator blijkt dat ruim 900.000 Belgische gezinnen minstens 500 euro te veel betalen voor hun elektriciteit en aardgas. En dat is deels het gevolg van de slapende energiecontracten.

32 reacties

 • Patrick Stroobandt

  2 weken geleden
  Ik heb net ahv het lijstje de overstap gemaakt voor ons aardgas. Ik ben eens benieuwd of de prijs werkelijk zal zijn wat er beloofd wordt. Voor electriciteit vond ik het wel vreemd dat Ecopower nergens in het lijstje voorkwam? Is daar een reden voor? Alle leveranciers zouden moeten factureren zoals Ecopower, nl enkel gebaseerd op het verbruik waar alle vaste kosten meteen in worden meegerekend. Dat zou de mensen echt motiveren om hun verbruik te verminderen.
 • Georges Baert

  4 weken geleden
  Om nog niet te spreken over de driedubbele transportkosten, de driedubbele distributiekosten en de driedubbele belastingen. Goed voor de driedubbele stijging van onze energiekost in nog geen 2 jaar tijd. Gaat mevrouw de minister daar ook iets aan doen? Begin eerst en vooral eens ernstig bij uzelf mevrouw
 • Bob Boomer

  1 maand geleden
  Ik vraag me af waarom we een minister van energie nodig hebben als we alles zelf moet uitzoeken !
 • Eddy Douwen

  1 maand geleden
  Beste Tinneke, maak er eens werk van dat de gewone mens door het bos,oerwoud de bomen niet meer ziet met al die verschillende prijzen ,dan voor dit ,dan voor dat,het kan zo eenvoudig zijn,gewoon 1 prijs voor 1kwh en 1 prijs voor 1 kuub aardgas zonder al dat gefoefel waar die energiebedrijven zo bewust mee kunnen foefelen ,het zou veel duidelijker worden voor de burger en dan er is pas echt voordeel mogelijk zonder de klanten in't zak te zetten
 • johan debue

  1 maand geleden
  Hoe zou je nu 500 euro kunnen besparen als 2/3 van de factuur belastingen zijn .Ofwel moet je extreem veel verbruiken.Wacht maar we gaan allemaal anders piepen als de kerncentrales verplicht dicht moeten van groen.
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'

Geld