Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen).
Volledig scherm
Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). © BELGA

Meer dan 900.000 gezinnen betalen 500 euro te veel voor energie: “Leveranciers beloven om slapende contracten aan te pakken”

Op heel korte termijn komt er een plan van aanpak voor de slapende energiecontracten. Dat hebben de toplui van de verschillende energieleveranciers beloofd na een ontmoeting met onder anderen federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). De problematiek van de slapende contracten werd vandaag nog eens aangehaald door de CREG. Uit het jaarverslag van de energieregulator blijkt dat ruim 900.000 Belgische gezinnen minstens 500 euro te veel betalen voor hun elektriciteit en aardgas. En dat is deels het gevolg van de slapende energiecontracten.

35 reacties

 • Marco Martinez

  3 weken geleden
  Dat ziet er een pienter vrouwtje uit. Boer, let op uw ganzen!
 • walter De Witte

  1 maand geleden
  En met de digitale meter zullen we nog meer betalen of anders gezegt langer mogen wachten tot onze zonnepanelen afgeschreven zijn. Met dank aan de OVld Tommelein en de Vreg voorzitter Bellings die zijn bedrijf van thuisbatterijen wil zien winst maken.
 • Vincent Henry

  1 maand geleden
  Het allerbelangrijkste voor de burgers vergeet ze blijkbaar: de afschaffing van de 21% BTW en terug naar 6%! Elektriciteit is geen luxegoed aub. Daar kan u de burger een forse besparing bezorgen. En ijver om jullie onterechte riante onkostenvergoedingen af te schaffen, ook daarmee bespaart de burger veel (13 miljoen euro per jaar aub).
 • Patrick Stroobandt

  2 maanden geleden
  Ik heb net ahv het lijstje de overstap gemaakt voor ons aardgas. Ik ben eens benieuwd of de prijs werkelijk zal zijn wat er beloofd wordt. Voor electriciteit vond ik het wel vreemd dat Ecopower nergens in het lijstje voorkwam? Is daar een reden voor? Alle leveranciers zouden moeten factureren zoals Ecopower, nl enkel gebaseerd op het verbruik waar alle vaste kosten meteen in worden meegerekend. Dat zou de mensen echt motiveren om hun verbruik te verminderen.
 • Georges Baert

  2 maanden geleden
  Om nog niet te spreken over de driedubbele transportkosten, de driedubbele distributiekosten en de driedubbele belastingen. Goed voor de driedubbele stijging van onze energiekost in nog geen 2 jaar tijd. Gaat mevrouw de minister daar ook iets aan doen? Begin eerst en vooral eens ernstig bij uzelf mevrouw
 1. Vlaamse regering sleutelt aan premie voor thuisbatterijen: geen steun meer vanaf 2025

  Vlaamse regering sleutelt aan premie voor thuisbatte­rij­en: geen steun meer vanaf 2025

  De Vlaamse regering stuurt het premiesysteem voor thuisbatterijen vanaf 1 april 2021 bij. Door een aanpassing van het basisbedrag per kilowattuur (kWh) gaat het premiebedrag voor de meest voorkomende batterijen omhoog. Tegelijk wordt de maximumpremie wel verlaagd van 3.200 euro naar 2.550 euro. De premie zal ook jaar na jaar dalen en volledig uitdoven tegen 2025. Dat zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA).
 1. Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voice-coaches over elkaar
  Play
  The Voice van Vlaanderen

  Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voi­ce-coa­ches over elkaar

 2. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

Geld