REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Meer dan 100.000 euro op spaarrekening? Dat wordt betalen. Ook in België neemt druk toe

In Nederland rekent ING bank vanaf 1 juli 0,50% negatieve rente aan als particuliere klanten er meer dan 100.000 euro stallen op een rekening. In ons land loopt het nog niet zo'n vaart, al willen de bankiers ook hier iets doen aan de vergoeding. Moet de sparende Belg binnenkort ook voor een negatieve rente vrezen?

126 reacties

 • FRANK ANCKAERT

  1 week geleden
  een bank verdient altijd geld 24 u op 24 u-zondagen en weekdagen-alles loopt door
 • Franske De Volder

  4 weken geleden
  Waar hebben de superrijken in dit land dan hun geld staan?ik neem aan dat die geen 050 procent betalen op miljarden euro's
 • Emiel Van Riet

  4 weken geleden
  Iedereen moest zijn geld afhalen. De boom in met die witteboordcriminelen. Waar zaten ze met de bankencrisis ? Op hun knieen om gered te worden met onze centen en nu het hun wat geld kost willen ze het doorrekenen. Het water over met de centen!!
 • Benjamin De Graef

  4 weken geleden
  @Johan Van Biesen Juist andersom vriend. Bv als de us dollar index daalt stijgt de bitcoin en vice versa. Koopkracht daling wilt zeggen dat alles stijgt in prijs tegenover de euro of dollar: Eten in de supermarkt, elektro, huisprijzen en ja ook cryptomunten. Toch logisch want je hebt méér fiat geld nodig om een bepaalt product te kopen.
 • Elise Van Damme

  4 weken geleden
  En je kan zo in de toekomst van het banken-scenario kijken. Ze zullen beginnen aan 100k, twee jaar later 70k en zo steeds verder zakken tot iedereen zal betalen voor zijn beetje geld te sparen. Hoe doorzichtig!
 1. McDonald's verkoopt meer fastfood dan voor corona

  McDonald's verkoopt meer fastfood dan voor corona

  McDonald's heeft de afgelopen periode meer fastfood verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook in vergelijking met het eerste kwartaal van 2019, voor de coronapandemie, werd meer omzet gerealiseerd. Vooral op de belangrijke Amerikaanse thuismarkt is sprake van een flinke stijging. Dat kwam onder meer door de introductie van een nieuwe kippenburger en de steunmaatregelen van de Amerikaanse overheid, waardoor consumenten wat meer te besteden hadden.
 1. Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag
  Play

  Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten

Geld