Hebt u een grotere som geld die u verstandig wil inzetten? Dan loont het zeker om advies in te winnen bij een expert.
Volledig scherm
Hebt u een grotere som geld die u verstandig wil inzetten? Dan loont het zeker om advies in te winnen bij een expert. © Shutterstock

Lukt het u maar niet om te sparen? Deze tips kunnen helpen

SparenMet sparen is het een beetje zoals met afvallen of stoppen met roken: het klinkt gemakkelijk, maar niets is minder waar. Wie wil sparen, heeft meer dan alleen goede voornemens nodig. Een duidelijk stappenplan bijvoorbeeld.

17 reacties

 • Timmie Smet

  3 jaar geleden
  Ik zit ook in een dergelijke situatie: sinds begin 2017 heb ik ongeveer €130 vrij te besteden per maand. Enkel en alleen al nieuwe kleren kopen is dan al lastig... Ik heb nu een job waarvoor ik in het begin slecht onderhandeld heb. Ik ben nu dus op zoek naar een volgende job waar ik toch ga proberen om €200 bruto meer te verdienen...
 • james vroman

  3 jaar geleden
  gewoon anders stemmen de graai kampioenen zijn hier aan de macht !
 • peter maas

  3 jaar geleden
  Dit land verlaten en naar Spanje gaan wonen net als lk,na 10 jaar nog geen minuut spijt van .
 • Joan Lute

  3 jaar geleden
  Niet sparen is het beste want onze regering gaat met alles lopen waar ze maar aan kunnen komen terwijl onze eigen hulpbehoevenden die heel hun leven betaald hebben in de kou blijven staan door onwil om hulp te bieden.
 • Jack Dereder

  3 jaar geleden
  Ik begrijp mensen niet die klagen dat ze te weinig verdienen en dan de volgende ochtend opstaan om identiek hetzelfde te doen dan gisteren.
 1. Hoeveel verbruikt een oplader of televisie die altijd in het stopcontact zit?
  Energie

  Hoeveel verbruikt een oplader of televisie die altijd in het stopcon­tact zit?

  Wat hebben je smartphonelader, microgolfoven en koffiezetapparaat gemeen? Ze verbruiken energie wanneer je ze niet actief gebruikt. Per toestel kost dat sluimerverbruik niet zo veel. Maar iedere woning heeft al snel 20 stille verbruikers waardoor hun aandeel al snel aandikt tot enkele tientallen euro’s. Kortom: kostbare centen die je beter ergens anders aan kunt besteden. Mijnenergie.be legt uit wat sluipverbruik is en hoe je het kan lokaliseren.

Geld