Luc Bellings proeft tomaat-garnaal in verschillende restaurants en spaart opnieuw zijn kritiek (en zijn lof) niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Bellings proeft tomaat-garnaal in verschillende restaurants en spaart opnieuw zijn kritiek (en zijn lof) niet. © Joel Hoylaerts / Photonews

Luc Bellings proeft tomaat-garnaal: “Sorry, maar voor deze prijs is dit bord een verkrachting”

Na een ommetje vorig jaar in de Ardennen keren sterrenchef Luc Bellings en redacteur Stefan Vanderstraeten deze zomer weer voltijds naar de Belgische kust terug. Zeven zaterdagen, vijfendertig nieuwe restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag op het menu: tomaat-garnaal.

49 reacties

 • Patrick Van Deputte

  4 jaar geleden
  beste Mr Bellings U bent niet in de positie om collega's met enkele zinnen de grond in te boren. U baseert zich op een momentopname . Het restaurant die u een 0/10 geeft, krijgt nochtans hééel veel positieve revieuws van zijn trouwe klanten.Dit vind ik véél belangrijker . Dus ga liever zelf achter Uw kookpotten staan , dan vermijd U misschien dat U voor de 2de keer failliet gaat.
 • Francinne Declerque

  4 jaar geleden
  Als het niet goed is dan is het niet goed, maar als je het restaurant op yelp opzoekt zijn er toch meer positieve dan negatieve opmerkingen. En akkoord horeca uitbaters zijn in veel gevallen inderdaad dieven die ondermaatse kwaliteit leveren, maar is dat in dit geval ook zo ? Ik hecht meer belang aan klanten revieuws dan de revieuw van bellings. Misschien toch eens beter opzoekwerk leveren ?
 • Gil Groenewijn

  4 jaar geleden
  Ronald Boudewijns, zoals zowat elke andere kok werk die man geen 7 dagen op 7. Heeft die zijn restaurant een sluitingsdag (of meer). Tijd genoeg om - op vraag van de krant neem ik aan - een paar eetgelegenheden te bezoeken en het kaf van het koren proberen te scheiden . Iedereen heeft recht te weten waar het niets waard is en waar het in orde is, dat is mijn mening. Dus, laat hem maar beoordelen.
 • Ronald Boudewijns

  4 jaar geleden
  Gil Groenewijn, Euh...een twee sterrenkok (Michelin) ? hoort die niet in “zijn” restaurant te zijn? ik kan me echt niet voorstellen dat die daar tijd voor zou hebben.......
 • marnick dedier

  4 jaar geleden
  ik woon nu 40 jaar aan de kust en ga zeer regelmatig op restaurant. iedereen zou moeten weten dat bv veel friet door jobstudenten gebakken worden, misschien moet de horeca tonen hoe men een goede friet bakt. wat ik schandalig vind zijn de prijzen maar die worden zo hoog gemaakt door horeca mensen die niet oorspronkelijk van de kust zijn maar van het binnenland komen en rap fortuin willen maken . horeca mensen van de kust hebben hun vaste klanten en rekenen niet op en meer aan/van toeristen
 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.