Sterrenchef Luc Bellings.
Volledig scherm
PREMIUM
Sterrenchef Luc Bellings. © Joel Hoylaerts / Photonews

Luc Bellings proeft mosselen aan Belgische kust en geeft meteen 0 op 10: “Overgaar, taai en smakeloos”

Na een ommetje vorig jaar in de Ardennen keren sterrenchef Luc Bellings en redacteur Stefan Vanderstraeten deze zomer weer voltijds naar de Belgische kust terug. Zeven zaterdagen, vijfendertig nieuwe restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag op het menu: mosselen natuur.

108 reacties

 • Koenraad Verstraeten

  4 jaar geleden
  Kocht dit weekend mosselen in Aldi. Waren vroeger lekker, redelijk van formaat. En hadden voor daarbij ook een heerlijk moeselwijntje om ze in te koken. Nu in 2019; niks meer van terug te vinden, smakeloze kleine prulmosselen. Moeselwijn is al 3 jaar niet meer in assortiment. Met Pinot Blanc moeten koken (naar verluidt goed te combineren met zeevruchten); viel ook al tegen. Ga mijn horizonten moeten verruimen, vrees ik! :)
 • DIRK VAN DESSEL

  4 jaar geleden
  Een toeristenrestaurant geeft om het even wat want de klanten komen toch niet terug..
 • karl van dyck

  4 jaar geleden
  Het is raar maar waar . Ooit 1 keer mosselen gegeten aan zee. Was niks lekker aan. En hoe moeilijk kan dit nou zijn. Stoofpotje op vuur met ajuin en wat kruiden. En klaar is Kees. Eten jaarlijks op allerhande festiviteiten in de Kempen en daar zijn ze overal lekker.
 • Piet Mastur

  4 jaar geleden
  wij maken ze altijd zelf ! je kan ze zelf uitkiezen, klaarmaken hoe je het graag hebt en is stukken goedkoper !
 • Patrick Cailliau

  4 jaar geleden
  Enkele weken geleden mosselen gaan eten in sluis, 16 euro voor 1kg500. En die waren super lekker. Daar kennen ze er iets van en helemaal niet duur.
 1. Zonnepanelen zónder terugdraaiende teller? Deze magere compensatie biedt het hogere injectietarief
  MijnEnergie

  Zonnepane­len zónder terugdraai­en­de teller? Deze magere compensa­tie biedt het hogere injectieta­rief

  De energieprijzen gaan nog steeds door het dak. Het effect op eigenaars van zonnepanelen is tweeledig. Wie nog een terugdraaiende teller heeft, weet dat een zonnige lente en zomer de impact kunnen reduceren of zelfs helemaal wegnemen. Prosumenten met een digitale meter moeten het daarentegen hebben van het injectietarief. Krijgen zij nu ook meer voor de stroom die ze produceren? En compenseert dat de hogere verbruiksfactuur op grauwe dagen? Mijnenergie.be rekent het uit.