Joel Hoylaerts/Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Joel Hoylaerts/Photo News

Luc Bellings proeft en pimpt kerstmenu’s uit de supermarkt: “Schande dat zulke misbaksels verkocht worden”

Nog op zoek naar een lekkere sint-jakobsschelp? Twijfel je als hoofdgerecht nog tussen hert of kreeft? En met welke crème brûlée blaas je je kleine bubbel pas echt onder tafel? Geen nood, omdat het kerstfeest in dit rampzalige jaar gewoon lekkerder dan ooit moet zijn, lieten wij sterrenchef Luc Bellings al tal van feestingrediënten voorproeven en er zijn eigen toets aan geven. “Logischerwijs is de duurste kreeft meteen de grootste, maar gelukkig ook de beste.”

 1. Kerstdiner van Piet Huysentruyt bij je thuis: “Als ik mensen kan plezieren door hen voor een scherpe prijs een sterrenmenu te bezorgen, moet ik dat doen”
  PREMIUM

  Kerstdiner van Piet Huysen­truyt bij je thuis: “Als ik mensen kan plezieren door hen voor een scherpe prijs een sterrenme­nu te bezorgen, moet ik dat doen”

  Geen zin om zelf te koken tijdens de feestdagen? Dan haal je toch gewoon Piet Huysentruyt in huis. De sterrenchef ontwierp voor het online platform Resto Chez Moi Delivery een eindejaarsmenu, met bijhorend instructiefilmpje voor een perfect gedresseerd bord. “Ik ben mijn carrière gestart als traiteur en hiermee is de cirkel rond”, zegt de chef.
 2. Onze huissommelier proeft 10 budgetchampagnes uit de supermarkt: “Amper 9,99 euro voor een heerlijke champagne”
  PREMIUM

  Onze huissomme­lier proeft 10 budgetcham­pag­nes uit de supermarkt: “Amper 9,99 euro voor een heerlijke champagne”

  Spotgoedkope champagnes die soms zelfs onder de symbolische grens van 10 euro duiken? Was het enkele jaren geleden nog ondenkbaar, dan is het intussen vlak voor de feestdagen vaste prik in de supermarkt. Maar smaken ze ook lekker? Welke scoort het best, en welke zijn gebuisd? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia doet de test en proeft tien budgetchampagnes.
 1. Bodycambeelden tonen hoe agent zich 'vergist' van wapen en Daunte Wright fataal schot bezorgt
  Play

  Bodycam­beel­den tonen hoe agent zich 'vergist' van wapen en Daunte Wright fataal schot bezorgt

 2. Vrouw filmt man die haar blijft achtervolgen terwijl ze roept om haar met rust te laten
  Play

  Vrouw filmt man die haar blijft achtervol­gen terwijl ze roept om haar met rust te laten

Geld