PREMIUM
Luc Bellings proeft en pimpt kerstmenu’s uit de supermarkt: “Schande dat zulke misbaksels verkocht worden”
Nog op zoek naar een lekkere sint-jakobsschelp? Twijfel je als hoofdgerecht nog tussen hert of kreeft? En met welke crème brûlée blaas je je kleine bubbel pas echt onder tafel? Geen nood, omdat het kerstfeest in dit rampzalige jaar gewoon lekkerder dan ooit moet zijn, lieten wij sterrenchef Luc Bellings al tal van feestingrediënten voorproeven en er zijn eigen toets aan geven. “Logischerwijs is de duurste kreeft meteen de grootste, maar gelukkig ook de beste.”
Delen per e-mail
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Onze biersommelier tipt de 10 beste feestbieren waarmee je zelf een geschenkmand kan samenstellen
Zitten er in jouw familie of vriendenkring wel wat bierliefhebbers? Dan is een mooie biermand echt wel een ideaal cadeau. Nog charmanter is eentje die je zelf samengesteld hebt. En dat hoeft zelfs niet duur te zijn, zegt onze biersommelier Sofie Vanrafelghem. Zij neusde rond in het aanbod van de brouwerijen en selecteerde de tien beste en meest feestelijke flessen. -
Zo komt u aan een hoger pensioen
-
PREMIUM
Brandweer waarschuwt voor gebruik fondue-, gourmet- en teppanyakitoestellen: “Het gevaar schuilt in het kleine, blauwe vlammetje dat je nauwelijks kunt zien”
Wie afgelopen week naar Thuis keek, zag het noodlot toeslaan bij Frank en Simonne: na een gourmetetentje vatte hun huis vuur. Laat het meteen een gezonde waarschuwing zijn voor je eigen eindejaarsfeesten, want nu we die thuis in kleine kring gaan doorbrengen, verwacht de Stichting Brandwonden ook meer ongevallen met hete fondue-, gourmet- en teppanyakitoestellen. “Die verhogen het risico op brand en brandwonden”, weet Frank Samson. De brandpreventieadviseur vertelt hoe je het zo veilig mogelijk houdt. -
-
Livios
Jong architectenkoppel renoveert eigen rijwoning: "Complete transformatie”
Architectenkoppel Eline en Simon verbouwden drie jaar geleden hun rijhuis uit de jaren 20 in Hasselt. De voorgevel werd bewaard voor het straatbeeld, maar achter de façade onderging de woning een complete transformatie. Bouwsite Livios mocht binnenkijken in de compacte en energiezuinige stadswoning met veel daglicht en comfort. -
PREMIUM
Motor of scooter kopen? Onze auto-expert legt uit waar je op moet letten en wat het je kost
De motorfiets en scooter zijn in opmars als alternatief voor onze dagelijkse mobiliteit. Maar welke moto’s zijn er allemaal op de markt voor welk budget? Welk rijbewijs heb je nodig? En wat komt er nog allemaal bij kijken als je van vier naar twee wielen wil? Onze auto-expert Joost Bolle helpt je op weg. -
PREMIUM
Kerstdiner van Piet Huysentruyt bij je thuis: “Als ik mensen kan plezieren door hen voor een scherpe prijs een sterrenmenu te bezorgen, moet ik dat doen”
Geen zin om zelf te koken tijdens de feestdagen? Dan haal je toch gewoon Piet Huysentruyt in huis. De sterrenchef ontwierp voor het online platform Resto Chez Moi Delivery een eindejaarsmenu, met bijhorend instructiefilmpje voor een perfect gedresseerd bord. “Ik ben mijn carrière gestart als traiteur en hiermee is de cirkel rond”, zegt de chef. -
PREMIUM
Onze huissommelier proeft 10 budgetchampagnes uit de supermarkt: “Amper 9,99 euro voor een heerlijke champagne”
Spotgoedkope champagnes die soms zelfs onder de symbolische grens van 10 euro duiken? Was het enkele jaren geleden nog ondenkbaar, dan is het intussen vlak voor de feestdagen vaste prik in de supermarkt. Maar smaken ze ook lekker? Welke scoort het best, en welke zijn gebuisd? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia doet de test en proeft tien budgetchampagnes.