Sterrenchef Luc Bellings proeft deze week dame blanche.
Volledig scherm
PREMIUM
Sterrenchef Luc Bellings proeft deze week dame blanche.

Luc Bellings proeft dame blanche: “Saus uit een plastic buske en industrieel vanille-ijs. Dit is een drama”

Na een ommetje vorig jaar in de Ardennen keren sterrenchef Luc Bellings en redacteur Stefan Vanderstraeten deze zomer weer voltijds naar de Belgische kust terug. Zeven zaterdagen, vijfendertig nieuwe restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag op het menu: dame blanche. 

36 reacties

 • Rudi Pieters

  1 jaar geleden
  Als thuis alles lekkerder is wat goed mogelijk is dan kom je ook niet meer buiten eens lekker gaan fietsen en een terrasje doen vind ik leuk elk zijn mening
 • Jan Vanachter

  3 jaar geleden
  Afbreken is gemakkelijk.
 • Dave Florizone

  3 jaar geleden
  Beschamend, eerst failliet dan betrapt op doping en dan maar kritiek uiten op de horeca, dit noemen ze ook een topchef.
 • Nico Herbots

  3 jaar geleden
  Op door toeristen druk bezochte plekken schieten de 'tourist traps' als paddenstoelen uit de grond. Dat is een fenomeen dat overal ter wereld voorkomt. Natuurlijk vragen ze lachwekkend hoge prijzen voor tweederangs gerechten en producten, natuurlijk is de bediening nors en de hygiene ondermaats, het moet opbrengen, zo veel mogelijk met zo weinig mogelijk inspanning. Ze liggen niet wakker van negatieve commentaren, vol zit het in het hoogseizoen toch.
 • Pieter De Ruyter

  3 jaar geleden
  Ik begrijp ook niet dat mensen 8 euro willen betalen voor iets dat thuis nog geen 30 cent kost.Behalve de mayonaise in een frietkot en industrieel ijs is de winstmarge op geen enkel product zo groot.
 1. Zonnepanelen zónder terugdraaiende teller? Deze magere compensatie biedt het hogere injectietarief
  MijnEnergie

  Zonnepane­len zónder terugdraai­en­de teller? Deze magere compensa­tie biedt het hogere injectieta­rief

  De energieprijzen gaan nog steeds door het dak. Het effect op eigenaars van zonnepanelen is tweeledig. Wie nog een terugdraaiende teller heeft, weet dat een zonnige lente en zomer de impact kunnen reduceren of zelfs helemaal wegnemen. Prosumenten met een digitale meter moeten het daarentegen hebben van het injectietarief. Krijgen zij nu ook meer voor de stroom die ze produceren? En compenseert dat de hogere verbruiksfactuur op grauwe dagen? Mijnenergie.be rekent het uit.
 1. Sterven bij de ene bank duurder dan bij de andere: zoveel rekent jouw bank aan
  Spaargids.be

  Sterven bij de ene bank duurder dan bij de andere: zoveel rekent jouw bank aan

  Na het overlijden van een dierbare staan de erfgenamen heel wat kosten te wachten. Naast de belasting op de erfenis, rekent ook de bank een vergoeding aan. Onder de noemer ‘aanrekening kosten nalatenschap’ bundelt de bank de kosten die ze maken bij de administratieve formaliteiten in geval van overlijden. Een analyse van Spaargids.be leert dat sterven bij de ene bank een pak duurder uitvalt dan bij de andere.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.